29 / 04 / 2024

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek

Tahir Akyürek, "Başbakanımızın bilgisi dahilinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yaptığımız değerlendirmelerde, Mevlana Müzesinde sergilenebilecek depolarda çok sayıda eser olduğu da dikkate alarak yeni bir müze yapma kararı aldık" dedi.

Konya NEÜ Kampüs inşaatı ne zaman bitecek?

Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nin kampüs inşaatında incelemelerde bulunarak Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’den bilgi aldı.

Konya tarihi bedesten Singapur'da Türkiye'yi temsil edecek!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihi bedestenin Türkiye’deki dönüşüm ve sağlıklaştırma projelerine örnek olarak Singapur’da düzenlenecek uluslararası bir toplantıda Türkiye’yi temsil edeceğini ifade etti.

Konya kış sporları merkezi olacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için yürütülen çalışmaların hızlandırıldığı Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili olarak, bu yıl içerisinde daha önemli ve somut adımlar atılacağını söyledi

Konya İstasyon bölgesindeki tescilli yapılar restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstasyon bölgesindeki tescilli yapıların, restorasyon çalışmasıyla yeniden gün yüzüne çıkarıldığını belirterek, bölgede bir kültür ve tarih adası oluşturulduğunu ifade etti.

Alman Evleri'nin restorasyon çalışmaları başlıyor!

Hızlı Tren İstasyonu’nun bulunduğu alanda Alman Evleri'nin restorasyon çalışmaları başlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yapıların tamamında restorasyon çalışmaları için yer teslimi yapıldığını söyledi

Konya Bilim Merkezi, yıl sonunda tamamlanacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünyanın sayılı bilim merkezlerinden birini tamamlama aşamasında olduklarını dile getirdi

Tahir Akyürek Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nı anlattı!

MÜSİAD Konya Şubesi’nin Cuma Toplantıları’na katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, katılımcılara Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın neler getirdiği hakkında bilgi verdi

Konya Sultan Selim Camii restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kayma tespit edildiği için temeline kadar inilerek restorasyon ve güçlendirme çalışması yapılan Sultan Selim Camii’nde inceleme yaptı...

Mevlana Türbesi ve Sultan Selim Camii önünde meydan yapıldı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Türbesi ve Sultan Selim Camii önünde yapılan çalışmalarla şehrin güzel bir meydana kavuştuğunu söyledi

Konya Büyükşehir 24 taksitle ticaret, sanayi ve mesken sahası imarlı 4 arsa satacak! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay, Meram ve Selçuklu'da yer alan dört adet arsayı 24 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret, sanayi ve mesken sahası imarlı olarak belirtildi.

Konya Büyükşehir 12 taksitle imarlı arsa satacak! KDV'den muaf arsanın fiyatı dudak uçuklatıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Selçuklu'da yer alan imarlı arsayı 385 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Konya Büyükşehir Belediyesi 6 kat konut imarlı arsayı 153 milyon TL'ye satıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Selçuklu'da konumlanan mesken sahası imarlı arsayı 24 taksitle satışa çıkardığını duyurdu. Belediye arsa için 153 milyon TL istiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden KDV'den muaf arsa satacak! 24 taksitle imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Selçuklu'da yer alan mesken sahası imarlı arsayı 24 taksitle satışa çıkardı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanına göre, söz konusu arsa KDV'den de muaf.

Konya Büyükşehir'den 24 taksitle ticaret imarlı arsa fırsatı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan 7 bin 505 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa ticaret alanı imarlı.

Konya Büyükşehir tam 24 taksitle ticaret imarlı arsa satacak! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan ticaret alanı imarlı arsayı tam 24 taksitle satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa 5 bin 961 metrekare alana sahip.

Konya Büyükşehir tam 24 taksitle imarlı arsa satacak! KDV'den muaf arsa arayanlar dikkat!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Konya Selçuklu'da yer alan sanayi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa için tam 24 ay taksit yapılıyor.

Konya Büyükşehir tam 24 taksitle imarlı ve KDV'den muaf arsa satacak! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı sanayi tesis alanı imarlı arsa satacak. Söz konusu arsa için 24 taksit imkanı sağlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi 24 taksitle KDV'den muaf imarlı arsa satacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Selçuklu'da yer alan 63 bin 825 metrekarelik arsayı 24 taksitle satışa çıkardı.

Konya Büyükşehir 24 ay taksitle imarlı üç arsa satacak! KDV'den muaf arsa arayan yatırımcılar dikkat!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan üç adet arsayı 24 ay taksitle satışa çıkardı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tam 24 taksitle imarlı arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Selçuklu'da yer alan imarlı arsayı 24 taksitle satışa çıkardı.

Konya Büyükşehir tam 24 taksitle imarlı arsa satacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Selçuklu Aşağıpınarbaşı'nda yer alan arsayı 24 taksitle satışa çıkardı.

Konya Büyükşehir 24 taksitle iki arsa satacak! İmarlı arsa arayanlar dikkat!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay ve Selçuklu'da yer alan iki adet imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkan imarlı arsalar için 24 taksit yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Haberi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ayasofya ve Topkapı'dan sonra en çok ziyaretçisi olan Mevlana Müzesi'ne ek bina yapılarak daha çok yerli ve yabancı turistin gelmesinin sağlanacağını söyledi.


Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mevlana Türbesi'nin müze ve etrafındaki yapılarla Türkiye'nin en önemli manevi merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.


Belediye olarak yerli ve yabancı ziyaretçileri daha iyi ağırlamak için çalışma başlatılacağını belirten Akyürek, şöyle devam etti:


"Mevlana Müzesi, yapı olarak eski bir Mevlevi tekkesi ve aynı zamanda Hazreti Mevlana'nın türbesi olduğu için çok fazla ziyaretçi yoğunluğunu ve sergi alanı olarak ihtiyacı karşılayacak durumda değil. Başbakanımızın bilgisi dahilinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yaptığımız değerlendirmelerde Mevlana Müzesinde sergilenebilecek, depolarda çok sayıda eser olduğu da dikkate alınarak yeni bir müze yapma kararı aldık. Mevlana Türbesi çevresinde...