27 / 04 / 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi 6 kat konut imarlı arsayı 153 milyon TL'ye satıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi 6 kat konut imarlı arsayı 153 milyon TL'ye satıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Selçuklu'da konumlanan mesken sahası imarlı arsayı 24 taksitle satışa çıkardığını duyurdu. Belediye arsa için 153 milyon TL istiyor.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Konya Selçuklu'daki arsanın satış ihalesine ilişkin tüm detaylar belli oldu.

Türkiye'de son iki senede konut fiyatlarının artmasından sonra vatandaşlar arsaya yöneldi. Ayrıca belediyeler finansal kaynak oluşturmak için elinde bulunan arsaları zaman zaman ihale ile satışa çıkarıyor. 

En çok arsanın satışa çıkaran iller arasında yer alan Konya, Aşağıpınarbaşı bölgesinde bir arsayı satışa çıkardı.

34 bin 118 METREKARE ALANA SAHİP ARSA

34 bin 118 metrekare alana sahip arsa mesken sahası imarlı olurken bu arsanın 24 taksitle satışa çıkarılacağı ifade edildi.

Satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli 153 milyon 550 lira olurken geçici teminat bedeli ise 4 milyon 606 bin 500 lira olarak belirlendi.

KDV'den muaf olarak satışa sunulan arsanın satış ihalesi 26 Eylül 2023 tarihinde saat 15.20'de gerçekleşecek.

6 KAT KONUT İMARLI

Söz konusu arsayı satın alan kişiler 6 katlı konut inşa edebilecek. Bu konutların altında ise dükkan işletilmesine izin verilmeyecek. Ayrıca arsayı satın alanlar 24 eşit taksit halinde ödemeyi gerçekleştirebilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurusu yapılan detaylar şu şekilde:

1.Söz konusu yukarıda belirtilen gayrimenkul KDV’den muaftır.
2. Kentsel tasarım rehberi www.konya.bel.tr ihale ilanları portalında yayınlanacak olan ilan metninin eklerinden görülebilir.
3. Emsal:1,00
4. Taks:0.35’i geçemez.
5. Y ençok 6 kat.
6. Konut altı ticaret yapılamaz.
7. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alana özel hazırlanacak olan “Kentsel Tasarım Rehberi” dikkate alınarak uygulama yapılacaktır.
8. Yapı ruhsatı düzenlenmeden önce Konya Büyükşehir Belediyesi Mimari Estetik Komisyonunun uygun görüşü alınarak Kentsel Tasarım Projesi hazırlanması zorunludur.
9- İmar çapında belirtilen değerler (Emsal, Taks ve Y ençok) maksimum değerleri ifade etmektedir.


Geri Dön