06 / 05 / 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi katı atık tesisi yaptıracak!

Konya Büyükşehir Belediyesi katı atık tesisi yaptıracak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisleri'nin yapımı ve işletilmesi için 42 yıl süreyle imtiyaz hakkı verecek. İhalesi 7 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak.



İMTİYAZ HAKKININ DEVRİ YOLUYLA KONYA ENTEGRE KATI ATIK DEĞERLENDİRME VE BERTARAF TESİSLERİ YAPIMI VE İŞLETİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR


Konya Büyükşehir Belediyesinden:


1 - İhalenin konusu: Sahaya gelen katı atıkların geri dönüşümü, geri kazanımı, bertarafı ve değerlendirilemeyen nihai atıkların ise depolanması işlerini kapsayan entegre bir atık yönetimi sisteminin kurulması amacıyla Konya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesislerinin Yapımı ve İşletilmesi İşi için 42 yıl süreyle İmtiyaz Hakkı verilmesidir.

2 - İhalenin, hangi tarih ve saatte nerede yapılacağı ile ihale usulü:

İhale Tarihi ve Saati          :  07/07/2015 Salı günü Saat 15:00

İlgili Birim                        :  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı

İlgili Adres                       :  Nişantaş Mah. Vatan Cad. Belediye Sarayı No: 2 Kat:5 No:528 Selçuklu/Konya

İletişim Telefonu, Faks     :  0332 221 14 00 – 1513,   Faks: 0332 221 15 76

İhalenin Yapılacağı Yer    :  Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu Belediye Sarayı 6. kat No: 625

İhale Türü                         :  İmtiyaz Hakkı

İhale Usulü                       :  2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi Kapalı Teklif (artırma)

3 - Muhammen bedeli      :  İşin artırıma esas 2015 Yılı yıllık kira muhammen bedeli 100.000,00 TL + KDV’dir.

4 - Geçici Teminat            :  İhale konusu işin geçici teminatı muhammen bedelin 42 yıllık toplam tutarı olan 4.200.000,00 (dörtmilyonikiyüzyüzbin) TL.’nın %3’ü (yüzde üç) olup, 126.000,00 (yüzyirmialtıbin) TL.’dır.

5 - Teminata ilişkin esaslar:

5.1. Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler aşağıda belirtilmiş olup, bu değerlerden herhangi birisine ait belgeler geçici teminat olarak kabul edilecektir.

5.1.1. Tedavüldeki Türk Parası, Belediye veznesine veya Konya Büyükşehir Belediyesi banka hesabına yatırıldıktan sonra alınan makbuz asıllarından herhangi biri, doğrudan ihale dosyasına konulacaktır.

5.1.2. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 26 ncı ve 27 nci maddelerine uygun olarak bankalar veya özel finans kurumları tarafından düzenlenmiş süresiz limit içi genel müdürlükçe teyitli teminat mektupları, bu teminat mektupları doğrudan ihale teklif dosyasına konulacaktır. Süreli teminat mektupları kabul edilmeyecektir.

5.1.3. Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır), ihaleye katılmak için bu belge verilecekse Gelir Şube Müdürlüğümüze teslim edilerek karşılığında alınacak olan belge ihale dosyasına konulacaktır.

5.2. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre düzenlenen teminat mektupları kabul edilmeyecektir.

5.3. Üzerlerine ihale yapılanın geçici teminatı, ihaleden sonra Belediyede tutularak iade edilmeyecek olup, üzerine ihale yapılmayanların geçici teminatları ise iade edilecektir.

5.4. Her ne surette olursa olsun idarece alınan teminatlar haciz edilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.

6 - İhale Dokümanının Görülmesi ve Temini:

6.1. İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. İhaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını İdareden satın alması zorunludur.

a) İhale dokümanının görülebileceği yer: Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma Şube Müdürlüğü 5. kat No: 528

b) İhale dokümanının satın alınabileceği yer: Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma Şube Müdürlüğü 5. kat No: 528

c) İhale dokümanı satış bedeli: 1.000,00 (bin) TL.

6.2. İhale dokümanı, içeriğindeki belgeleri gösteren bir dizi pusulası ile istekliye verilir. İstekli, İhale dokümanını oluşturan belgelerin aslına uygunluğunu ve belgelerin tamam olup olmadığını kontrol eder. İdare bu incelemeden sonra isteklinin, İhale dokümanını oluşturan belgelerin tamamını aslına uygun olarak teslim aldığına dair, dizi pusulası üzerine yazılarak imzalı beyanını alır.

7 - İhaleye Katılabilmek İçin Gereken Belgeler:

7.1. Başvuru Dilekçesi.

7.1.1. Tüzel kişiliğin bulunduğu yerin Ticaret veya Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan, 2015 yılı içinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge (Oda Kayıt Belgesi) vermesi, (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin, bu tüzel kişiliğinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)

7.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicili Gazetesi.

7.1.3. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

a) Gerçek kişi olması halinde, nüfus cüzdan fotokopisi ile noter tasdikli imza beyannamesi,

b) Tüzel kişi olması halinde imza sirküleri,

c) İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin Noter tasdikli vekaletnamesi ile Noter tasdikli imza beyannamesi.

7.1.4. Tebligat için adres beyanı, ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile elektronik posta adresi,

7.1.5. Ortak girişim olması halinde Ortak Girişim Beyannamesi,

7.1.6 Usulüne uygun teklif mektubunu içeren iç zarf,

7.1.7. İhalelere katılmaktan yasaklı olunmadığına ilişkin taahhütname,

7.1.8. Geçici teminat olarak belirtilen bedeli Belediyemiz veznesine yatırarak aldıkları makbuzu veya 2886 Sayılı D.İ. Kanununun 26. maddesinde belirtilen teminat yerine geçen belgelerden herhangi birisi,

7.1.9. Teminat mektubu verilmesi halinde, ihale dokümanındaki örneğe göre düzenlenmiş olması ve Banka Genel Müdürlüğünden alınacak teyit yazısı,

7.1.10. İhale dokümanının satın alındığına dair makbuz,

7.1.11. İhale tarihinden en fazla 7 (yedi) gün öncesi tarihi itibari ile Gelir ve Kurumlar Vergisi ile SGK Prim borcu olmadığına dair kurumlardan temin edilecek belgeler,

7.1.12. Teknik Şartname dahilinde tanımlanmış olan, kullanılacak teknolojilerin tanımlamaları ve dizayn bilgileri, ürün tanımları ve girdi-çıktı öngörüleri, proses artıklarının öngörüsü hususlarına ilişkin isteklinin hazırlamış olduğu dokümanlar,

7.1.13. Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve Çevre Yönetim Sistemi Belgesi.

7.1.14. İhale konusu yatırım bedelinin % 10’undan (yüzde on) az olmamak üzere, istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini ya da serbest mevduatını gösterir yerli veya yabancı bankalardan alınacak referans mektubunun/mektuplarının verilmesi zorunludur.

7.2. İş deneyimi yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

İhale tarihinden geriye doğru son 10 (on) yıl içerisinde, yurtiçinde veya yurtdışında;

a) Bir veya birden fazla işe ait belge ile en az 500 ton/gün kapasitede veya tek sözleşme ile en az 1.000.000,00 (birmilyon) TL. istihkak yaptığını belgeleyen katı atık depolama alanını işletmiş veya işletiyor olduğunu,

b) Bir veya birden fazla işe ait belge ile en az 500 ton/gün kapasiteli bir adet kentsel atıkları (karışık evsel nitelikli atıklar) işleyecek ayrıştırma ve bertaraf tesisi kurmuş veya işletmiş veya işletiyor olduğunu,

c) Bir işe ait belge ile en az 250 ton/gün kapasiteli; yakma veya piroliz veya gazlaştırma gibi termal yöntem ile atıkların bertarafına yönelik tesislerin birisinin inşaatını yapmış veya devreye almış veya işletmiş veya işletiyor olduğunu,

d) Bir işe ait belge ile en az 2 MW elektrik üretim kapasiteli biyogaz ve/veya deponi gazı sistemine dayalı bir enerji üretim tesisi kurmuş veya işletmiş veya işletiyor olduğunu,

gösterir resmi kurumlardan alınmış belgeleri sunmak.

İstekli tarafından yukarıda sayılan iş deneyim belgelerinden (c) kriteri zorunlu olmak üzere toplamda asgari 2 (iki) kriteri sağlıyor olması gerekmektedir.

İsteklilerin ortak girişim olması halinde ortaklardan birinin, bir kaçının yada tamamının asgari iş deneyiminin % 100’ünü (yüzde yüz) ayrı ayrı yada birlikte sağlamaları halinde ortak girişim yeterli sayılacaktır.

8 - İstenen Belgelerin Nereye Verileceği Ve Müracaat Zamanı:

İstekliler istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayacak ve teklif zarflarını, Nişantaş Mahallesi Vatan Caddesi No: 2 Selçuklu/KONYA adresindeki 3. kat No: 325’te bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına 07.07.2015 Salı günü saat 14.00’e kadar teslim etmeleri gerekir. Belirtilen gün ve saatten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İstenen belgelerin posta ile gönderilmesi halinde ilanda belirtilen gün ve saate kadar ulaşması gerekir. Postadaki gecikmeler kabul edilemez.

9 - İhaleye Katılamayacak Olanlar: 2886 Sayılı Kanunun 6. maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihalelere katılamazlar.

İlan olunur.



Geri Dön