03 / 05 / 2024

konya camii

konya camii

Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Camii; Selçuklu mimarisi ile yapılan şehrin en büyük camisi olan Ulu Cami'den sonra Osmanlı mimarisi ile yapılan ikinci büyük camisi olacak...

Konya Mustafa Koyuncu Camii açıldı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Parsana Yaylası Mustafa Koyuncu Camii’nin açılışını yaptı.

Konya Kadı İzzettin Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Konya genelinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu döneminin tanınmış devlet adamlarından Kadı İzzettin Muhammed tarafından yaptırılan Kadı İzzettin Camii’nin restorasyonunu tamamladı.

TOKİ Konya 609 konut ihalesi yarın!

Konya İli, Meram İlçesi, Beybes Mahallesi 609 Adet Konut, 2 Adet Ticaret Merkezi ve 2 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 7 Mart tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Konya Ladik 799 konut ihalesi yarın!

TOKİ Konya İli Sarayönü İlçesi Ladik Mahallesi 2.Etap 799 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis, 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yarın saat 14:30'da açık ihale usulü ile ihale edilecek..

TOKİ Konya Ladik 799 konut ihalesi 18 Aralık'ta!

Konya İli Sarayönü İlçesi Ladik Mahallesi 2.Etap 799 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis, 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi ihalesi 18 Aralık'ta yapılacak.

TOKİ Konya Ereğli 334 konut ihalesi yarın!

Konya İli, Ereğli İlçesi, Orhaniye Mahallesi 334 Adet Konut , 1 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Konya Seydişehir'de yıkım başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi tarafından Seyyit Harun Veli Camii ve Kentsel Tasarım Projesi start aldı. Çarşı meydanında bulunan dükkan ve iş yerleri yıkıldı.

Konya Yeni Özlem Camii'nin temeli atıldı!

Konya Yeni Özlem Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yeni Özlem Camii'nin 1 sene içerisinde ibadethaneye açılması planlanıyor.

Konya Boyalı Hoca Camii yenileniyor!

Yarım asırdan fazla tarihe sahip olan Boyalı Hoca Camii, yenileniyor. Boyalı Hoca Camii, hayırsever iş adamı Bahattin Koçak’ın da desteğiyle şimdilerde yeniden inşa ediliyor.

Konya Alaaddin Camii restore ediliyor!

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi restore ediliyor. Restorasyon çalışmalarının 2017 yılına doğru kayabileceği düşünülüyor.

Konya İplikçi Camii restore ediliyor!

Konya merkez ve ilçelerdeki tarihi eserlere sahip çıkarak restorasyon çalışmaları yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan ve tarihi İplikçi Camii’nin restore ederek ilçeye kazandırıyor.

Akşehir İplikçi Camii restore ediliyor!

Konya’da tarihi eserler gün yüzüne çıkarılmaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akşehir’de bulunan Karamanoğulları dönemine ait İplikçi Camii yeniden ayağa kaldırılıyor.

TOKİ Konya Meram 804 konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Konya Meram Gödene Mahallesi 804 adet konut, 1 adet ticaret merkez-ofis binası ve 1 adet camii inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

konya camii Haberi

konya camii
Temeli ilçe merkezindeki Yunus Emre Meydanı'nda iki ay önce atılan ve yılbaşına kadar kaba inşaatı tamamlanması planlanan Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Camii; Selçuklu mimarisi ile yapılan şehrin en büyük camisi olan Ulu Cami'den sonra Osmanlı mimarisi ile yapılan ikinci büyük camisi olacak.
Konya'nın Ereğli İlçe merkezinde Yunus Emre Meydanı'nda 29 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen törenle temeli atılan Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu caminin inşaat çalışmaları devam ediyor. Caminin Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Mehmet Koç, hava şartlarının uygun olması ve Ereğli'deki hayırsever insanların bağışlarını zamanında yapmaları durumunda yılbaşına kadar kaba inşaatın tamamlanabileceğini söyledi.
ÇUKUR CAMİİ ÇUKURLUKTAN KURTARILIYOR
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli halkı tarafından yıllardır "Çukur camii" olarak bilinen Yunus Emre caminin çukur olarak nitelendirilmesinin sindirilemez olduğunu...