06 / 05 / 2024

konya gar kütüphanesi

konya gar kütüphanesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Konyalılara müjdeyi verdi! KonyaRay'da hat sayısını 4'e çıkartacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KonyaRay Projesinin birinci etabı olan 17,4 kilometrelik Konya Gar ile Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hattın daha ilave edileceğini açıkladı.

Konya YHT Garı 77 milyon liraya ihale ediliyor!

3 yıl boyunca tamamlanması planlanan TCDD Konya YHT Garı için yeni bir ihale düzenleniyor. Tamamı 68 milyon liraya tamamlanacak olan inşaatın tamamlanma ihalesinin bedeli 77 milyon lira olarak açıklandı.

İnşaatı devam eden Konya YHT Garı'nın açılışı meclis gündeminde!

Yapımı devam eden Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılış tarihi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin ilk gar kütüphanesi Konya'da açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

Cahit Turhan, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı inşaatını inceledi!

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, YHT Garı inşaatı ve Konya Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulundu...

Konya YHT Garı'nın inşaatı havadan görüntülendi!

Konya'nın yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Havadan görüntülenen yeni YHT Garı'nın, kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

Konya YHT Garı'nın temeli atıldı!

Temeli Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan Konya YHT Garı'nın, yılda 3 milyon yolcuya hizmet vermesi bekleniyor.

Konya'ya 206 milyon liralık yatırım geliyor!

AK Parti Konya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya Kayacık Lojistik Merkezi ve Buğdaypazarı YHT Garı temelinin 19 Ağustos'ta atılacağını söyledi.

Konya Selçuklu'da acele kamulaştırma kararı!

Konya'nın Selçuklu İlçesinde bulunan yapımı devam eden metro hattı ve transfer merkezi istasyonları ile Konya YHT gar sahası projelerinin bölge ile entegrasyonunun sağlanması için acele kamulaştırma kararı alındı.

Konya Yeni Hızlı Tren Garı 2019'da açılacak!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altınyaldız, Konya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konya'da yeni gar yapımı için yıkımlar başladı!

Konya’nın önemli projelerinden olan, eski buğday pazarı olarak bilinen bölgeye yapılacak yeni gar için bölgedeki işyerlerinin yıkımına başlandı.

Konya Buğday Pazarı YHT Garı’nda çalışmalar başladı!

Konyalıların merakla beklediği ve kamulaştırması yılan hikâyesine dönen Buğday Pazarı YHT Garı’nda çalışma başladı. AK Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Garlar kanı pompalayan merkez görevi görüyor. Bu açıdan gar Konya için bir misyondur” dedi

konya gar kütüphanesi Haberi

konya gar kütüphanesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tren yolculuğunu sevenler için yeni bir çalışma başlatılıyor. Bakanlık, ülke genelinde yüksek hızlı tren güzergahlarında gar kütüphanelerini devreye sokacak. Buna göre, Konya’da ilk adım atıldı. Milliyet Gazetesi'nden Aykut Yılmaz'ın haberine göre; Konya Büyükşehir Belediyesi’nce restore edilen 9 numaralı Gar Evi’ni kütüphaneye çeviren bakanlık, tren yolculuğu esnasında vatandaşları kitapla buluşturmak için gün sayıyor.

Ülke genelinde yaygınlaşacak

Yüksek hızlı tren güzergâhında vatandaşların yolculuk yaptığı sırasında ve sonrasında ödünç aldıkları kitapları okumaları için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilk gar kütüphanesinden meydana gelen bakanlık, Konya’daki tarihi Gar Evi’ni Ramazan Bayramının ardından kitapseverleri bir araya getirecek. Konya’daki gardan kitap olan bir vatandaş, kitabı bakanlığa bağlı kütüphanelere teslim edebilecek. Bakanlık, gar kütüphanelerini ülke genelinde de yaygınlaştıracak.

Açılışlar başlıyor

Bakanlık Türkiye'de kütüphanelerin sayısını artırmak amacıyla...