07 / 05 / 2024

konya kanalizasyon çalışmaları

konya kanalizasyon çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Mavi Tünel Konya İçme Suyu Hattı Projesi ile Konya il merkezi ve Çumra ilçe merkezinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.

Konya'nın kanalizasyon ağı genişliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü'nün Aslım Kanalizasyon Ana Kolektör Hattı Projesini tamamlamasıyla birlikte Konya'da kanalizasyon hizmet ağı daha da genişliyor.

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay il genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya'da restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Ayder'de öncelikle kanalizasyon, su, elektrik gibi alt yapı çalışmaları yol altına alınacak ve 1.600 araç kapasiteli otopark inşaatına başlanılacak...

Konya Metrosu çalışmaları ne durumda?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Son dönemde Konyamız çok önemli yatırımlar alıyor. Bunların başında Konya metrosu. Konya metrosunun temellerini atmak için çalışmalar yürütüyoruz. Konyamız inşallah birkaç yıl içinde metrosu olan şehirler sınıfına ulaşmış olacak" dedi...

Konya Tantavi Ambarı restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Konya Tantavi Ambarı restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tantavi ambarı, şehrin sanat ve kültür hayatına büyük katkı sunacak" dedi.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle Meram Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar devam ediyor.

Manisa Köprübaşı'nda kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi kapsamında Köprübaşı’nın 5 mahallesinde başladığı altyapı yenileme çalışmalarını tamamladı.

Manisa Örnekköy'de altyapı çalışmaları sürüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi kapsamında içme suyu şebekesini tamamen yenilediği Alaşehir Örnekköy Mahallesine sağlıklı bir kanalizasyon hattı kazandırmak için çalışmalarına başladı.

Konya Selçuklu'da altyapı çalışmaları sürüyor!

Konya’nın Merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, sürdürdüğü fiziki belediyecilik çalışmaları ile ilçeye değer katmaya devam ediyor.

Konya Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi'nde çalışmalar başladı!

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından 6 Haziran tarihinde ihalesi tamamlanan Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesinde sürenin tamamlanmasıyla birlikte hafriyat çalışmaları başladı.

Konya Meram'da yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Meram Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Proje kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binaların molozları yeniden kum ve çakıla dönüştürülüyor.

konya kanalizasyon çalışmaları Haberi

konya kanalizasyon çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 31 ilçe için öncelikli hedefin nitelikli ve sağlıklı su ihtiyacını karşılamak ve kanalizasyon sistemlerini tamamlamak olduğunu belirterek, Mavi Tünel Konya İçme Suyu Hattı Projesi ile Konya il merkezi ve Çumra ilçe merkezinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi. 


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında hizmet ve sorumluluk alanına giren 31 ilçede, yapılacak su ve kanalizasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Maliyeti 600 milyon TL olan su ve kanalizasyon yatırımlan için hâlihazırda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek. ilçe ve mahallelerde öncelikli hedefin nitelikli ve sağlıklı su olduğunu belirtti. 


KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün ilçe teşkilatlanmasını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, "İl sınırlarımızda bulunan 31 ilçemizde 12 bölge, 27 alt...