15 / 05 / 2024

konya metro yapılacak mı

konya metro yapılacak mı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya metrosunun müjdesini vererek, “Bu proje çok önemli. Güzergah öyle belirlendi ki 5 üniversite birbirine bağlanıyor. Hastaneler birbirine bağlanıyor. İlk planlamalara göre 2020 yılında bitmesi hedefleniyor” dedi.

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul, 2011'den beri Türkiye'nin gündeminde. Son günlerde yetkili isimlerinde açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen proje dikkat çekiyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak? İşte detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi'nde 171 iş yeri yapılacak!

Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 171 adet iş yeri için yapım işi ihale ediyor. Yapım ihalesi 4 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Konya'nın metro projesi ihalesi mecliste!

Konya'ya yapılacak olan metro projesinin ihalesi meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bahçelievler'e millet bahçesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Bahçelievler'de düzenlediği mitingde vatandaşlardan bir kez daha destek istedi. Erdoğan, bölgeye yapılacak metro çalışmalarından bahsetti.

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

Konya Sarayönü'ne şehir meydanı yapılacak!

Sarayönü Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.Toplantıda, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karatepe Mahallesi'ne yapılacak...

İstanbul'da 6 yeni metro ihalesi 14 Aralık'ta yapılacak!

İstanbul’un metro çalışmalarını zirveye çıkaracak altı farklı hattın ihalesi tek seferde yapılacak. 14 Aralık’ta 10 milyar liralık Bahçeşehir, Sultanbeyli, Yenidoğan, Halkalı, Kayaşehir, Göztepe ve Tuzla metro ihaleleri düzenlenecek.

Konya Hadim TOKİ Evleri kurası nerede yapılacak?

TOKİ Konya Hadim projesinde toplam 171 adet daire bulunuyor. Peki Konya Hadim TOKİ Evleri kurası nerede yapılacak?

Konya metro projesi TBMM gündeminde!

Konya metro projesi meclis gündemine taşındı. Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Konya'da yapılması planlanan metro projesinin ihalesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

konya metro yapılacak mı Haberi

konya metro yapılacak mı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya metrosunun müjdesini vererek, “Bu proje çok önemli. Güzergah öyle belirlendi ki 5 üniversite birbirine bağlanıyor. Hastaneler birbirine bağlanıyor. İlk planlamalara göre 2020 yılında bitmesi hedefleniyor” dedi.  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Dedeman Otel’de düzenlenen projenin tanıtım toplantısına Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Konya Valisi Muammer Erol, Eski Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın, ulaştırma yatırımları açısından Türkiye’de en büyük payı alan illerden biri olduğunu belirterek, “Konya’mıza yaptığınız yatırımlar, verdiğiniz destekler nedeniyle şehrimiz adına sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.


Ulaştırma, Denizcilik ve...