04 / 05 / 2024

Konya Metrosu ihalesine kimler katılıyor

Konya Metrosu ihalesine kimler katılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin: "Konya’nın dört bir yanını birbirine bağlayacak Konya Metrosu Projesi'ne ilişkin hazırlıklar tamamlandı. 13 Ekim’de etüd, proje ve mühendislik hizmetleri işi ihalesine çıkılacak" dedi.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Buca Metrosu'nun ihalesine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı meclis oturumunda Buca Metrosu ihalesi gündem oldu. AK Partili üyeler 529 milyonluk farka dikkat çekerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de iddiaları yanıtladı...

Tandoğan-Keçiören Metrosu Bağlantı Yolu İnşaatı ihalesi TBMM'de!

Tandoğan-Keçiören Metrosu Bağlantı Yolu İnşaatı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Metrosu 4,5 yıldan önce tamamlanacak!

Konya'nın en büyük devlet yatırımı olan Konya Metrosu Projesi’nin önemini ve şehre kazandırdıklarını anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Metro ile birlikte Konya dünyaca metrosu olan şehirler arasına yükselecek'' dedi.

Konya Metrosu çalışmaları ne durumda?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Son dönemde Konyamız çok önemli yatırımlar alıyor. Bunların başında Konya metrosu. Konya metrosunun temellerini atmak için çalışmalar yürütüyoruz. Konyamız inşallah birkaç yıl içinde metrosu olan şehirler sınıfına ulaşmış olacak" dedi...

Konya metrosu 4 yılda tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesince yapılacak ve 7,5 milyar liraya mal olacak Konya metrosu 4 yıl sonra hizmet vermeye hazır hale gelecek...

Konya Metrosu'nun ihalesine 3 firmadan teklif!

Konya'da yıllardır beklenen Konya Metrosu'nun ihalesi gerçekleşti. İhale kamuoyunun da yakından bildiği 3 firma teklif verdi.

Konya Metrosu’na bakanlık destek verecek! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, metro ihalesinin bu ay içinde yapılacağını söyledi. Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı projeye 1 milyar liralık katkı sağlayacak. 

Konya'ya 1 milyon euroluk metro yatırımı! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği Konya Metrosu projesinin 1 milyar avronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirileceğini söyledi. 

Konya Metrosu ihale aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Konya'da şehir içerisindeki toplu taşımayla ilgili sorunu çözmek için metro projesi var. Bununla ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık. İhale aşamasına gelmiş bulunuyor" dedi..

Buca metrosu için 500 milyon Euro'luk görüşme!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Buca Metrosu da şu anda onay için Kalkınma Bakanlığı’nda bekliyor. Alt Yapılar Genel Müdürlüğü onayladığı için gerisi prosedür. Onun da kredi görüşmelerini yaptım. Minimum 500 milyon Euro. Onun da inşaat ihalesine gelir gelmez çıkacağım" diye konuştu

Buca Metrosu'nun projesi onaylandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metrosu yapım ihalesine çıkabilmek için hazırladığı 13,5 kilometrelik hat projesini, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü onayladı.

Konya Beyşehir'e yeni adliye binası yapılacak!

Konya'nın Beyşehir ilçesine kazandırılacak yeni adliye sarayının projesinin tamamlanması ve yakında işe başlamak üzere ihalesine çıkılacağı belirtildi.

Konya Metrosu ihalesine kimler katılıyor Haberi

Konya Metrosu ihalesine kimler katılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Konya’nın dört bir yanını birbirine bağlayacak Konya Metrosu Projesi'ne ilişkin hazırlıkların tamamlandığını belirterek, 13 Ekim’de etüd, proje ve mühendislik hizmetleri işi ihalesine çıkılacağını söyledi.


Bakan Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya’da toplu ulaşımın omurgasını oluşturması için planlanan Konya metro hattı için proje ihale aşamasına geldiklerini ifade ederek, Bakanlığa bağlı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından gerçekleştirilecek Konya Raylı Sistem Hattı Projeleri'nin hazırlanması işiyle ilgili şartname çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.


Konya Metro Projesi etüd, proje ve mühendislik hizmetleri eşi ihalesi kapsamında 13 Ekim’de ön yeterlilik tekliflerinin alınacağını anlatan Bilgin, “Konya’nın dört bir yanını birbirine bağlayacak olan Konya metrosunda en önemli adımı atmış bulunuyoruz” dedi. 


- "44,7 kilometre uzunluğunda olacak"

Söz konusu hattın Konya’da toplu ulaşıma büyük rahatlık getireceğine...