30 / 06 / 2024

konya Osmanlı arşiv merkezi son durum

konya Osmanlı arşiv merkezi son durum

Osmanlı’nın arşiv merkezi olan Konya-Kozağaç’ta 150 milyon lira yatırımla devletin önemli verilerinin saklandığı tesis kuruluyor..

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Yaşar Eren'den Konya depremi açıklaması!

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, Konya'da meydana gelen depremle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Konya Mevlana Çarşısı tamamen yıkıldı!

Konya tarihinin önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm alanında çalışmalara devam ediliyor. 

Konya Altın Çarşı esnafı dönüşümden memnun!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Altın Çarşı'da dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çalışmalar kapsamında Altın Çarşı'da esnafla bir araya geldi. 

Konya Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaat çalışmaları başlıyor! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaatın Mart ayında başlayacağını dile getirdi. 

Konya Dudu Kadın Çarşısı'nın ilk tapuları teslim edildi! 

Konya Akşehir'de inşa edilen Dudu Kadın Çarşısı'nın tapuları için teslimler başladı. 

Çiğli Belediyesi yapı envanteri ve dijital arşiv oluşturacak!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depremi sonrası ilçede hasarlı bina tespit çalışmalarına katılan belediye görevlileri ve gönüllü mühendislerle online toplantıda buluşarak izlenecek yol haritasıyla ilgili fikir alışverişi yaptı. 

Konya Altın Çarşı'da yıkım başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Altın Çarşı'sının yıkımının1 Ocak itibarıyla başlayacağını açıkladı. 

Konya Mevlana Çarşısı yıkılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projesi kapsamında 32 yıldır vatandaşlara hizmet veren Mevlana Çarşısı için yıkım çalışmalarına başladı.

TOKİ Konya Beyşehir Küçükavşar kura sonucu 2+1 ve 3+1 listesi!

TOKİ Konya Beyşehir Küçükavşar kura sonucu 2+1 ve 3+1 listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Konya Beyşehir Küçükavşar kura sonucu 2+1 ve 3+1 listesi ve Beyşehir Küçükavşar TOKİ kazananlar listesi...

TOKİ Konya Beyşehir Küçükavşar kura çekimi bugün!

TOKİ Konya Beyşehir Küçükavşar projesinde yer alan 300 adet konutun kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek.

Atakum Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet servisi!

Atakum Belediyesi, kredili konut satışları ile ilgili rapor hazırlama sürecinde arşiv kayıtlarına erişebilmek için belediyeye gitmesi gereken gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet kanalı açtı. Uzmanlar, koronavirüs salgını sürecinde işlemlerini telefon, elektronik ödeme ve e-posta sayesinde yap

konya Osmanlı arşiv merkezi son durum Haberi

konya Osmanlı arşiv merkezi son durum

Osmanlı’nın son dönemlerinde veri merkezi olarak kullanılan Konya, yeniden Türkiye’nin veri merkezi oluyor. Kozağaç’a kurulacak olan tesisle devletin tüm gizli belgeleri muhafaza edilecek. Konya’da, kamu kesimine ait verileri daha etkin ve güvenli şekilde yedeklemeye imkân sağlayacak bir merkezin kurulmasına yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi. Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, kamunun bilgisayar verilerinin korunması amacıyla geliştirilen Data Center Projesi kapsamında Konya’da yapılacak akıllı bina için bir iki aya kadar ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Gül, Türksat’a ait araziye yapılacak akıllı binada, kamunun tüm verilerinin saklanacağını belirterek “Bina verileri, yaşanacak herhangi bir doğal afette ya da başka sebeplerden dolayı işlemlerin durması halinde yedekleyecek ve koruyacak” diye konuştu.


OSMANLI DA KONYA’DA SAKLADI


Kurulacak merkez 150 milyona mal olacak. Bina siber saldırılara karşı da ‘süper koruma’ ile...