29 / 04 / 2024

Konya Şeker 2015 yatırımları

Konya Şeker 2015 yatırımları

hedefini dünyanın en büyük 5 gıda şirketi arasına girmek olarak belirleyen Konya Şeker, Kangal Termik santralinden sonra özelleştirme ihalesinde Soma Termik Santralini alarak enerji sektöründe de dev bir adım attı.

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Konya Şeker Fabrikası'nın imar planı bakanlık tarafından onaylandı. 

Çiftçiler müjde! Konya Şeker üreticilere 182 milyon lira avans ödemesi yapacak!

Konya Şeker üreticilere 182 milyon lira avans ödemesi yapağını bildirdi. İşte detaylar...

Çiftçilere mazot ödemeleri başladı Kurban Bayramı avansları ise hesaplara yattı! İşte detaylar

Konya Şeker'in bayram avansı 1 Temmuz Cuma günü saat 17.30 itibarıyla çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Konya Şeker ayrıca çiftçilere mazot kuponu dağıtımına da başladı. Konya Şeker, pancar üreticilerine ne kadar mazot desteği vereceğini de açıkladı.

Şeker fabrikalarının özelleştirme süreci meclis gündeminde!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Şeker fabrikalarının özelleştirme sürecini meclis gündemine taşıdı. Yokuş, Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlandırması istemiyle soru önergesi hazırladı..

Balıkesir Şeker Piliç fabrikasına alıcı çıkmadı!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, mahkemenin 2015 yılında iflasına karar verdiği Şeker Piliç fabrikasına, icradan yapılan 3'üncü satışta da satış gerçekleşmedi. 

Konya Selçuklu en fazla konut satılan 8. ilçe!

Konya ilinin Selçuklu ilçesi 2015 yılında en fazla konut satışı yapılan 8. ilçe oldu. Konya'nın diğer merkez ilçeleri Karatay'da 4 bin 434, Meram'da ise 3 bin 439 konut satışı yapıldı.

Konya Stadyumu WAN Awards’da yarışacak!

2015 yılında açılışı yapılan Konya Stadyumu, uluslararası mimarlık ödüllerinin verildiği WAN Awards’da yarışacak. WAN (Dünya Mimarlık Haberleri) organizasyonun düzenlediği "spor Mimarisi Ödülleri" yarışması bu sene ilk defa gerçekleşecek.

Bayrampaşa'daki Pancar Motor Fabrikası arsasının satışı iptal!

Kayseri ve Konya Şeker Fabrikalarının sattığı, Erbakan tarafından kurulan Pancar Motor Fabrikasının bulunduğu arazinin satışı, Yargıtay 1.Hukuk Dairesi tarafından hileli olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Karaman'da konut satışları 2015 yılında yüzde 10,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2015 yılı Aralık ayı Konut Satışı İstatistiklerinden “Karaman ili, 2015 yılı konut satışı” konusunda bir basın bülteni hazırladı. Karaman’da 2015 yılında 2 992 adet konut satıldı.

Konya’da 2015 yılında 30 bin 641 adet konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2015 yılı Aralık ayında Konya'da satılan konut sayısını açıkladı. Buna göre, Konya’da 2015 yılında 30 bin 641 adet konut satıldı.

TOKİ Konya Meram Gödene kura çekimi!

TOKİ Konya Meram Gödene kura çekimi kapsamında başvurular 30 Aralık 2015 tarihinde sona erdi. Toplamda 499 konutun satışa çıkarıldığı projede fiyatlar 87 bin 600 liradan başlıyor.

Konya Çumra'da 2015'te 52 park yapıldı!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi tarafından 2015 yılında ilçeye 52 yeni park kazandırıldı. Başkan Oğuz, engelli çocuklarında faydalanabilmesi içinde şehir merkezinde parkların bir tanesine engelsiz oyun grubu yapıldığını söyledi.

Meram'da 2015 yılında 27 park yapıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, 2015 yılında ilçenin geleceğinin planlanması, kentsel dönüşüm, sosyal ve kültürel hizmetlerle birlikte park ve çocuk oyun alanı, fidan dikimi ve diğer yeşil alan çalışmalarında da önemli hizmetlere imza attı.

Konya Şeker 2015 yatırımları Haberi

Konya Şeker 2015 yatırımları


Türkiye'nin en büyük tarımsal sanayi kuruluşlarından biri olan ve hedefini dünyanın en büyük 5 gıda şirketi arasına girmek olarak belirleyen Konya Şeker, Kangal Termik santralinden sonra özelleştirme ihalesinde Soma Termik Santralini alarak enerji sektöründe de dev bir adım attı. 

Enerji sektörüne ilgisini ilk olarak Seyitömer santralinin özelleştirme ihalesinde 2,078 milyar dolarlık teklifiyle ortaya koyan Konya Şeker, bu ihaleden iki ay sonra gerçekleştirilen ilk enerji ihalesi olan Kangal Termik Santraline 985 milyon dolarlık ihale bedeliyle en yüksek teklifi vermiş ve santrali 2013'ün Ağustos ayında devralmıştı. Yaklaşık 1,5 yıldır Kangal Termik Santralini işleten ve yaptığı revizyonla santralin üretimini yaklaşık yüzde 60 oranında artıran Konya Şeker, enerji sektöründe büyüme arzusunu da gerçekleştirilen Yatağan ve Tunçbilek Termik Santrali ihalelerinde son noktaya kadar yarışarak gösterdi. 

685,5...