28 / 04 / 2024

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Konya Şeker Fabrikası'nın imar planı bakanlık tarafından onaylandı. 



Konya ili, Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Şeker Fabrikası'nın imar planı onaylandı. Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçeye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için sürecin başladığını resmen duyurdu.

Kale, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile belediye arasında teknik konularla ilgili çalışmaların ara vermeden devam ettiğini açıkladı.

EKONOMİK ANLAMDA ŞAHA KALKACAK!

Kale, toplam 500 bin metrekarelik bir alanda OSB kurulacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Konya Şeker Fabrikası ve OSB ile adeta ikinci kuruluş dönemini yaşattığımız ilçe ekonomik anlamda şaha kalkacak." dedi.

Kale, projeye desteklerinden dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, Konya Valisi Vahdettin Özkan'a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu'na teşekkürlerini iletti. 

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası nda imar planı resmen onaylandı!  

ELBİSTAN ŞEKER FABRİKASI KARARI!

Kahramanmaraş Elbistan Şeker Fabrikası alanında konut, ticaret, ibadet, eğitim ve sağlık alanlarının kullanımına ilişkin olarak hazırlanan nazım ve imar planlarının revizyonuna yönelik itirazlar reddedildi.

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan Kahramanmaraş Elbistan Şeker Fabrikası alanı parsellerine ilişkin “gelişme konut, ticaret, toplu iş yeri, cami, anaokulu, ilkokul, lise, sağlık tesisleri, küçük sanayi sitesi, sanayi, dere (kanal), teknik altyapı alanları, park, otopark ve yol” kullanım kararları getirilmesine ilişkin nazım ve uygulama imar planlarının revizyonuna askı sürecinde yapılan itirazların reddedilmesine karar verildi.

Konya Şeker, Soma B Termik Santrali ihalesini kazandı!

Kayseri Şeker, çiftçilere 193 milyon liralık ödeme yaptı

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

Geri Dön