28 / 04 / 2024

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.



Şeker fabrikaları tek tek satılırken şimdi de fabrikaların olduğu araziler satışa çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların olduğu arazileri satışa çıkardı.

61 BİN METREKARELİK ARAZİ ÜZERİNDEKİ LOJMANLAR VE BİNALAR SATILIYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre şimdi de daha önce özelleştirme adı altında satılan şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı.

Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nün Bursa’nın Karacabey ilçesindeki yaklaşık 8 bin 500 metrekare büyüklüğündeki arazisi üzerindeki bina ve depolarıyla satışa çıkarıldı.

Üzerinde iki depo ve lojman binalarının yer aldığı arazi için 29 Kasım 2023 tarihinde ihale düzenlenecek. Öte yandan arazinin imar planlarına “Ticaret-konut alanı” olarak işlendiği de belirtildi.

Muş’ta da daha önce özelleştirilen Muş Şeker Fabrikası’nın arazileri satışa çıkarıldı. Yaklaşık 61 bin metrekare büyüklüğündeki arazi, üzerindeki lojman ve idari binalar ile birlikte satılıyor.

Özelleştirme Yüksek Kurulu 2018 yılında, Muş Şeker Fabrikası'nın 230 milyon 200 bin TL bedelle en MBD İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Öz Er-Ka İnşaat Turizm Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişim Grubu'na satışına onay vermişti.

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

DENİZLİ'DE ARSA SATILIYOR!

Denizli'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 420 bin TL değerindeki arsa satışa çıkarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Kayyımlık Bürosu Başkanlığı, mülkiyeti Hazine’ye ait olan Pamukkale ilçesindeki, Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yer alan, 107 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Hazine, şehrin göbeğindeki 420 bin TL'lik arsayı satışa çıkardı!

O ilde Hazine'ye ait 51 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satılıyor! 

Geri Dön