15 / 05 / 2024

Konya turizm zabıtasına yeni araçlar

Konya turizm zabıtasına yeni araçlar

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Turizm Zabıtasının Mevlana Kültür Vadisi kapsamındaki tarihi ve kültürel mekanlarda ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla aldığı araçlar hizmete sunuldu.

Beyoğlu 1/5000 ölçekli plan notu askıya çıkarıldı!

Beyoğlu ilçesi, Halıcıoğlu, Sütlüce, Dolapdere, Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Nazım İmar Planı'nda yer alan Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 19.07.2023 tasdik tarihli Plan Notu İptaline ilişkin değişiklik askıya çıkarıldı.

Maltepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Maltepe ilçesi, E-5 Kuzeyi - E5 - Güneyi - Dragos - Esenkent Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece Merkez, Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, ( Tem Altı ) Tepecik Havzadışı ve E-5 Arası, Mimarsinan Merkez ve Batıköy, Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe, Güzelce, Bahçelievler, Kumburgaz Etapları Turizm Tesis Alanlarına ve Plan Notu Değişikliğine ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İhracatı 441 milyon dolar kazandırdı!

Amerika kıtasına çekirdek üzüm ihracatında rekor seviyeye gelindiğini anlatan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği başkanı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çatalca Merkez 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre Çatalca ilçesi, Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Merkez Bankası dijital Türk Lirası için düğmeye bastı!

Merkez Bankası; ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK ile ikili mutabakat zabıtlarına imza atıldığını ve Dijital TL için işbirliği platformunun hazırlandığını duyurdu. 

Konya'da emlak sektöründe neler oldu?

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'da Nisan ayına ilişkin konut satışlarını değerlendirdi.

Turizm tesislerinin kiralarına düzenleme!

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda onaylandı. 

Ekrem İmamoğlu'nun Bodrum'daki villası için 'usulsüz çıktı' iddiası!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Bodrum Yahşi’de eşi Dilek İmamoğlu adına satın aldığı villanın turizm tesis alanına yapıldığı ve İmamoğlu’na yasaya aykırı şekilde kat mülkiyeti tapusu verildiği iddia edildi. 

Didim Belediyesi kaçak yapılara göz yummuyor!

Aydın Didim Belediyesi, Altınkum Mahallesi'nde inşaatı süren ve ilçe kamuoyunda ikiz kuleler olarak isimlendirilen inşaatı mühürledi. Olay sonucunda Belediye Zabıtası ile inşaat sahipleri ve işçiler arasında gerginlik yaşandı.

Konya'ya metro müjdesi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'ya metro müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Konya metrosunun yapımına başlıyoruz" dedi.

TOKİ tecrübesini Afrika'ya taşıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugün imzaladığımız mutabakat zaptı çerçevesinde, TOKİ Başkanlığımızın konut üretimi konusundaki tecrübe ve bilgi birikimini Fildişi Sahili başta olmak üzere bütün Afrika kıtasına taşımış oluyoruz" dedi...

Dolapdere-Piyalepaşa bulvarı ve çevresi nazım imar planı tadilatı askıda!

Beyoğlu İlçesi, Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Konya turizm zabıtasına yeni araçlar Haberi

Konya turizm zabıtasına yeni araçlar

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Turizm Zabıtasının Mevlana Kültür Vadisi kapsamındaki tarihi ve kültürel mekanlarda ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla aldığı araçlar hizmete sunuldu. Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Turizm Zabıtası'na alınan yeni araçlar hizmete sunuldu. Konya'nın tanıtımının ve kültürel mirasının korumasına önem verdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu amaçla Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde Turizm Zabıtası birimi oluşturduklarını söyledi. 


Bu hizmetin ilçelerde de artarak devam edeceğini kaydeden Akyürek, "Yabancı dil bilen Turizm Zabıtası elemanları, özellikle yabancı turistlere yol gösterme, Mevlana Meydanı gibi turizm alanlarında karşılaşabilecekleri problemleri çözmede yardımcı olacak." diye konuştu.»...