02 / 05 / 2024

Konya turizm zabıtasına yeni araçlar!

Konya turizm zabıtasına yeni araçlar!

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Turizm Zabıtasının Mevlana Kültür Vadisi kapsamındaki tarihi ve kültürel mekanlarda ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla aldığı araçlar hizmete sunuldu.



Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Turizm Zabıtasının Mevlana Kültür Vadisi kapsamındaki tarihi ve kültürel mekanlarda ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla aldığı araçlar hizmete sunuldu. Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Turizm Zabıtası'na alınan yeni araçlar hizmete sunuldu. Konya'nın tanıtımının ve kültürel mirasının korumasına önem verdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu amaçla Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde Turizm Zabıtası birimi oluşturduklarını söyledi. 


Bu hizmetin ilçelerde de artarak devam edeceğini kaydeden Akyürek, "Yabancı dil bilen Turizm Zabıtası elemanları, özellikle yabancı turistlere yol gösterme, Mevlana Meydanı gibi turizm alanlarında karşılaşabilecekleri problemleri çözmede yardımcı olacak." diye konuştu.» konya 


Geri Dön