04 / 05 / 2024

Scania yeni araçlarını pazara sundu!

Scania yeni araçlarını pazara sundu!

İnşaat projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanan Scania, zorlu arazi koşullarında yüksek performans elde etmek için tasarlanan yeni inşaat araçları ile pazardaki payını artırmayı hedefliyor



Scania, zorlu arazi koşullarında yüksek performans elde etmek için tasarlanan yeni inşaat araçları ile ürün gamını genişletiyor. 

17,5 mm. güçlü şasisi, yeni Opticruise-otomatik şanzımaıı seçeneği, "Off-Road Performans" modu ve düşük hızda dahi üstün fren performansı sağlayan yeni Scania Retarder opsiyonu ile öne çıkıyor. 


Scania, yeni inşaat araçları ile en zorlu çalışma koşullarında bile maksimum çalışma süresi sağlamayı amaçlıyor. P ve G kabin seçeneklerinden oluşan yeni Scania inşaat araçları, arazi şartlarına uygun, darbeye dayanıklı ön panjur ve tampon tasarımının yanı sıra üstyapı montajını kolaylaştıran özellikleri ile bakım ve onarıma ihtiyaç duymadan uzun süre çalışabilmesi için geliştirildi. 


'Ağır ticari pazarı %20 büyür' Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, "Bildiğiniz gibi hali hazırda devam eden ve planlanan birçok büyük inşaat projesi ve tüm bunların yanı sıra hemen her yerde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları bulunuyor. Bu çalışmaların da etkisiyle ağır ticari araç pazarı geçtiğimiz yıl 31 bin civarında tamamlandı. Bu satışların yüzde 22'sini inşaat araçları oluşturdu. 

Biz de Scania markası olarak tüm büyük projelerde yer almak istiyoruz. Tanıtımını gerçekleştirdiğimiz yeni Scania inşaat araçlarımız ile bunu başaracağımıza inanıyoruz"dedi. 


Eksin, 2015 ağır ticari araç pazarını değerlendirirerek, "2015'te toplam pazarda yüzde 20'ye yakın bir büyüme yaşanmasını bekliyoruz. Bu da 35 bin-40 bin aralığına denk gelir. Bildiğiniz gibi Türkiye, Avrupa Birliği egzoz emisyon normlarını takip ediyor. Gelecek sene Euro 6'ya geçileceğinden talep öne çekilebilir. 

Bunun da etkisi olursa toplam pazar 40 bine kadar gidebilir. Bizim hedefimiz ise 3.500-4 bin aralığında satış ile yüzde 10 pazar payı elde etmek" diye konuştu. 


Dünya





Geri Dön