27 / 04 / 2024

Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026 yılında satışa çıkaracak!

Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026 yılında satışa çıkaracak!

Otomotiv devleri arasında yer alan Toyota, merakla beklenen yeni nesil tam elektrikli araçlarını ilk olarak 2026 yılında satışa çıkarmayı planlıyor.



Otomotiv devleri arasında yer alan Toyota yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026 yılında satışa çıkaracak.

Toyota tarafından konu ile ilgili olarak yapılan son dakika açıklamasına göre, otomotiv devleri arasında yer alan Toyota, yeni nesil elektrikli araçların üretimine 2026 yılından itibaren başlamayı planlıyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, yeni nesil elektrikli araçları ile ileri sürüş deneyimi sunan otomobiller geliştirmeyi sürdüren otomotiv devi Toyota, müşterilerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini aşacak olan yeni batarya çalışmaları da yapıyor.

Paylaşılan bilgilere göre merakla beklenen "Otomobillerin Geleceğini Değiştirelim" temalı olarak gerçekleştirilen çalıştayda gelişmiş batarya yol haritasını da duyuran otomotiv devi Toyota, merakla beklenen yeni nesil elektrikli araçlarıyla da adeta çığır açmayı hedefliyor. Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, merakla beklenen yeni batarya teknolojisi planlarını gösteren Toyota, özel olarak elektrikli araç üretecek olan fabrikasıyla da adeta fark yaratmayı hedefliyor.

Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026 yılında satışa çıkaracak!

Pek çok otomobil tutkununun gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen detayları arasında otomotiv devleri arasına adını yazdırmış olan Toyota'nın planlamasına göre yeni nesil tam elektrikli araç ilk olarak 2026 yılında satışa çıkarılacak. Ayrıca bununla beraber 2030 yılında satılacak 3,5 milyon Toyota tam elektrikli aracın 1,7 milyonunu bu yeni nesil elektrikli modellerin temsil etmesi bekleniyor.

HIZLI ŞARJ SÜRESİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, en çok tercih edilen otomobil markaları arasında yer alan Toyota, içten yanmalı motorlarda ihtiyaç duyulmuş olan farklı teknolojiler gibi tam elektriklilerde de ihtiyaca ve beklentilere göre bataryalar geliştirmesi sürdürüyor. Yine aktarılan son dakika bilgilerine göre, bu kapsamda 4 yeni nesil bataryayı görücüye çıkaran Toyota, likit ve katı elektrolitlerle batarya teknolojisinde de öncü role sahip olacak.

Paylaşılan detaylara göre, yeni nesil elektrikli araçlarda 2026 yılında kullanılması hedeflenen performans lityum-iyon bataryalar, mevcut bZ4X modelinde olan bataryalara göre yüzde 20 daha düşük maliyetle üretilecek. Ayrıca  bununla beraber söz konusu hızlı şarj süresinin 20 dakika ya da 20 dakikada daha kısa olması bekleniyor. Ayrıca söz konusu bataryalar 800 kilometreden daha fazla menzil sunacak.

Toyota çıldırdı: 2023 model Camry'de akıl almaz fiyat

Toyota yeni Corolla Hatchback'i Türkiye'de satışa çıkardı! İşte 2023 Eylül fiyat listesi

Toyota'dan büyük fırsat! Yaris'in Eylül 2023 fiyatında dikkat çeken ayrıntı


Geri Dön