06 / 05 / 2024

Akıllı Hız Yardımı piyasaya çıkan yeni araçlarda zorunlu olacak! Sertifikası olmayan araç satılamayacak

Akıllı Hız Yardımı piyasaya çıkan yeni araçlarda zorunlu olacak! Sertifikası olmayan araç satılamayacak

Haziran 2024'ten itibaren AB'de siber güvenlik sertifikası olmayan yeni araçların satışı yasaklanacak. Bu da siber güvenliği otomotiv endüstrisinin ayrılmaz bir parçası haline getirecek.



KasperskyOS İş Birimi Küresel İşbirlikleri Yöneticisi Evgeniya Ponomareva, akıllı hız yardımı (Intelligent Speed Assistance - ISA) sayesinde siber güvenliğin otomotiv endüstrisinin ayrılmaz bir parçası haline geleceğini belirtti.

Kaspersky'den yapılan açıklamaya göre, 6 Temmuz'dan itibaren araçların hızını kontrol etmeye yarayan bir teknoloji olan akıllı hız yardımı (Intelligent Speed Assistance - ISA), Avrupa pazarında tanıtılan tüm yeni araba modelleri için zorunluluk haline geldi.

TÜM ARAÇLAR İÇİN ZORUNLU OLACAK

Sistem Temmuz 2024'ten itibaren satılan tüm yeni araçlar için zorunlu kılınacak. Sistem yalnızca sürücüyü hız limitleri konusunda uyarmakla kalmayıp, aynı zamanda aracın hızını da kontrol edebilecek. Bu sistemin zorunlu kılınmasıyla araçların siber risklerden korunması da önemli bir başlık olarak öne çıkacak.

ISA’yı etkileyen güvenlik riskleri, aracın dışındaki harici sistemlere, örneğin verileri hız sınırlarına göre yükleyen harici bir buluta veya aracın diğer herhangi bir elektronik kontrol ünitesine bağlı olması durumunda ortaya çıkıyor. Saldırganlar elektrik/elektronik (E/E) mimarisine bağlı olarak, sistemlere harici iletişim kanalları aracılığıyla veya bir genel ağa bağlı diğer elektronik kontrol birimlerindeki güvenlik açıkları zincirini kullanarak erişebiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön