19 / 05 / 2024

konya zengibar restorasyon

konya zengibar restorasyon

Konya'da Helenistik dönemde kurulan, hala ayakta olan surları, tiyatrosu, zafer takı, kaya mezarları ve su kemerleriyle Roma dönemi taş işçiliğinin en önemli örneklerinden Zengibar Kalesi'nde acil restorasyon yapılması gerektiği bildirildi.

Bursa, Konya ve Tunceli'deki 3 müze açılıyor!

Bursa, Konya ve Tunceli illerinde restorasyon çalışmaları tamamlanan 3 müze hizmete açılıyor.

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya'da restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Konya'da 24 bina daha güçlendirilecek!

Konya'da çöken bina alanında incelemelerde bulunan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca buradaki 24 binanın güçlendirme ve restorasyon çalışması gerçekleştirilecek'' dedi.

Konya Tantavi Ambarı restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Konya Tantavi Ambarı restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tantavi ambarı, şehrin sanat ve kültür hayatına büyük katkı sunacak" dedi.

Konya Kadı İzzettin Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Konya genelinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu döneminin tanınmış devlet adamlarından Kadı İzzettin Muhammed tarafından yaptırılan Kadı İzzettin Camii’nin restorasyonunu tamamladı.

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Konya'da 2017'de 253 tarihi eser restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında 253 tarihi eseri restore etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Konya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Alaaddin Tepesi karşısında yer alan tarihi Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda restorasyon çalışması yürütüyor.

Konya Alaaddin Camii restore ediliyor!

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi restore ediliyor. Restorasyon çalışmalarının 2017 yılına doğru kayabileceği düşünülüyor.

Konya Tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Yıllardır restore edileceği günü bekleyen Tarihi Arasta Çarşısında restorasyon çalışmaları başladı. Tamirat ve tadilat gören dükkan sahipleri geçici olarak hal binasına yerleştirildi.

Konya İplikçi Camii restore ediliyor!

Konya merkez ve ilçelerdeki tarihi eserlere sahip çıkarak restorasyon çalışmaları yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan ve tarihi İplikçi Camii’nin restore ederek ilçeye kazandırıyor.

konya zengibar restorasyon Haberi

konya zengibar restorasyon



Konya'da Helenistik dönemde kurulan, hala ayakta olan surları, tiyatrosu, zafer takı, kaya mezarları ve su kemerleriyle Roma dönemi taş işçiliğinin en önemli örneklerinden Zengibar Kalesi'nde acil restorasyon yapılması gerektiği bildirildi.


Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bozkır ilçesi yakınlarında Helenistik dönemde kurulduğu değerlendirilen ve Zengibar Kalesi olarak bilinen antik kentin, Roma ve Bizans dönemi taş işçiliğinin en çarpıcı örnekleri arasında yer aldığını söyledi.


Oldukça geniş bir alana yayılan kentin birçok güzelliğinin hala ayakta olduğuna işaret eden Benli, şöyle devam etti:


"Kale surlarının büyük bölümü ve burçlar ayakta. Tiyatro, Roma döneminde zafer göstergesi zafer takı, Hristiyanlık döneminde kullanılan kilise, su kemerleri ve benzeri mimari yapılar dikkati çekiyor. Roma döneminde bölgenin garnizon komutanlığı olarak kullanıldığı anlaşılıyor. Zengibar, Konya'daki antik kentlerin en...