05 / 01 / 2025

Kooperatif aidatı gecikme bedeli

Kooperatif aidatı gecikme bedeli

Kooperatif aidatının ödenmemesi durumunda uygulanacak kooperatif aidatı gecikme faizi ile ilgili esaslar, Kooperatifler Kanunu kapsamında madde 23 ile belirleniyor. İşte 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu esasları...

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Aidat borçları ev sahibinden istenebilir!

Kira kontratında aidatı kiracınızın ödeyeceği yönünde bir anlaşmanın yapılmaması durumunda, site yönetimine kiracının ödemediği aidatlar gecikme faizi ile birlikte ev sahibinden alınır.

Ödenmeyen apartman aidatı için icra takibi olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, '1822 haneli bir sitede oturuyorum. Kendi kafalarına göre aidat toplamaya kalkıyor. Ödemeyenlere gecikme cezası tatbik ediyor ve hatta gecikme cezasını ödemeyenleri de icraya vereceklerini söylüyor. İcraya verilirsek, bir de icra masrafı vs. öder miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Aidatını ödemeyene icra takibi!

Aidatını ödemeyen kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre, asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı alınabilir ve icra takibi başlatılabilir. 

Site aidatı gecikme faizi 2015!

Konut sitelerinde ortak alanların bakım, onarım ve temizlik gibi işlerin giderleri kat malikleri tarafından tahsil ediliyor. Peki, ödeme gecikirse ne kadar faiz uygulanır? İşte site aidatı gecikme faizi 2015..

Kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif üyelerinin aidat gibi bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder? Yeni üyenin aidat sorumluluğu nedir?

Kooperatif gecikme faizi hesaplama!

Kooperatiflerde ortakların yüklendikleri paylar için ödeyebilecekleri para tutarı anasözleşmede belirtiliyor. Peki, kooperatif aidatı ödenmezse ne olur? Kooperatif gecikme faizi ne kadar? İşte kooperatif gecikme faizi hesaplamaları..

Apartman aidatı gecikme cezası!

Apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ve günlük hizmetlerin bedeli kat maliklerin tümü tarafından karşılanıyor. Aidat ödemesinin gecikmesi durumunda, gecikme faizi uygulanıyor. Peki, apartman aidatı gecikme cezası ne kadar?

Aidat Gecikme Tazminatı nedir?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında gecikme tazminatının ne olduğuna, hangi durumlarda ödenmesi gerektiğine değindi. Kat maliklerinin de sorularını cevapladı. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Apartman aidatına faiz uygulanır mı?

Apartman aidatı bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Peki, aidata faiz uygulanır mı?

Apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Apartman aidatı gecikme faizi hesabında günlük faiz hesabı yapılmıyor.İşte, apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman aidat borcunu ödemeyen kimselere, gecikme faizi uygulanıyor. Belli bir süre hiç ödeme yapmayan malikler ise icraya verilebiliyor. İşte, apartman aidat ödememe dilekçesi!

Kooperatif aidatı gecikme bedeli Haberi

Kooperatif aidatı gecikme bedeli

Kooperatif aidatı gecikme faizi!

Kooperatif aidatının ödenmemesi durumunda uygulanacak kooperatif aidatı gecikme faizi ile ilgili esaslar, Kooperatifler Kanunu kapsamında madde 23 ile belirleniyor.


"Aidat ödemesini geciktiren ortaklardan gecikme faizi alınabilir mi?" sorusunun yanıtı ise şu şekilde açıklanıyor:


1163 Sayılı Kooperatifler Kanununda, ödemelerini geç yapan ortaklara gecikme bedeli (gecikme bedeli) yürütüleceğine ilişkin bir hüküm bulunmamakla birlikte, kooperatif ortaklarının ödemelerini geciktirmeleri halinde Kooperatifler Kanununun 23. maddesi çerçevesinde genel kurulca kararlaştırılmak kaydıyla Borçlar Kanununa uygun olarak gecikme faizi alınması mümkün bulunmaktadır. 

Ayrıca, Konut Yapı Kooperatifi Örnek Anasözleşmesinin 23/6. maddesine göre, genel kurulun, ortaklardan tahsil edilecek taksit miktar ve ödeme şartları ile gecikme halinde uygulanacak esasları belirleme yetkisi bulunmaktadır. 

Genel kurulca, kooperatif amaçlarının gerçekleştirilmesi ve eşitlik ilkesi gözetilerek belirlenen ödenti, gecikme faizi vb. gibi parasal yükümlülüklerin, ortaklarca, yine...