05 / 05 / 2024

Kooperatif evlerinin emlak vergisi

Kooperatif evlerinin emlak vergisi

2014 yılı için artırılan arsa değerleri, sadece arsası olanları değil evi, bürosu, dükkânı, mağazası, oteli ve fabrikası olanlar için de büyük süprizler içeriyor. Bu yüzden 6 gün sürecek bu yazı dizisini dikkatle takip etmenizde fayda var.

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Yeni bir emlak yatırım aracı: Hobi bahçeleri!

Yılmaz Emlak, 4 yılda toplam 9 kooperatif tapulu hobi bahçesi teslim etti. Yılmaz Emlak'ın Sahibi Yılmaz, "Profesyonel ekibimizle oluşturduğumuz 300-500 metrekare hobi bahçelerimizde dilerseniz bir yaşam alanınız, dilerseniz karlı bir yatırımınız olur" dedi...

Emlak zengini aileyi öldüren Kenan Öner şeker komasından öldü!

Bursa’nın İznik İlçesi’nde, ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra evlerinin bahçesinde gömülü kemikleri bulunan emlak zengini Emine ve Ahmet Refik Öner çiftini öldürmekten yargılanıp, iki kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına mahkum edilen oğulları Kenan Öner, girdiği şeker koması sonucu hastanede

Emlak Konut Konak'ta yeni proje geliştirecek!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Tariş Kooperatif Birlikleri İşbirliği protokolü imzalandı.

Bülent Tüfenkci: Emlakçıların yasaya ihtiyacı var!

Bakan Bülent Tüfenkci, kooperatif yasası, 2. el oto satışları, emlakçılık, hal yasası ve küçük esnaf ile ilgili düzenlemeler olduğunu ifade etti. Tüfenkci; "Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var." dedi.

Kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi? Emlak vergisini kim öder?

Emlak Vergisi ödemelerinde 'ihtirazi kayıt' önerisi!

Emlak vergisindeki yüksek artıştan rahatsız olan vatandaşlar tüketici derneklerine şikâyet yağdırdı. Bazı vatandaşlar, evlerinin yakınına AVM yapıldı diye 8 kat fazla vergi ödediklerini kaydetti.

Balıkesir Karesi'de kooperatif evlerinin tapuları dağıtıldı!

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Maltepe Mahallesinde kooperatif evlerinin tapu dağıtım törenine katıldı. Yılmaz, kooperatif üyeleriyle sohbet ederek dertlerini dinledi.

Emlak vergisinde kooperatif evler!

31 Mayıs'a kadar tüm taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergisinin birinci taksitini ödemiş olmaları gerekiyor. Peki bu dönemde kooperatif evlerin vergi borcunu kim ödeyecek? İşte emlak vergisinde kooperatif evler..

Kooperatif evlerin emlak vergisi nasıl ödeniyor?

Kooperatif yoluyla alınan evlerin vergilerini tapu alınana kadar kooperatif ödüyor...

Bozcaada'da emlak fiyatları ikiye katlandı!

Birçok ünlü ismin ev ve arsa satın aldığı Bozcaada'da emlak fiyatları ikiye katlandı. Yoğun bir talep gören eski Rum evlerinin fiyatı 600 bin TL'yi buluyor. Arsaların dönümü ise 60 bin TL'ye kadar çıkıyor

Kooperatif evlerinin satışında gelir vergisi nasıl ödenir?

Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu kooperatiften alınan dairenin satışında gelir vergisi ödeme konusunu ele aldı

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

Kooperatif evlerinin emlak vergisi Haberi

Kooperatif evlerinin emlak vergisi

EVİ, dükkânı, bürosu, mağazası, arsa ve arazisi olanlar, 2014’de emlak vergisi yönünden, büyük sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Nedenine gelince, Hürriyet’te daha önce yazdığımız gibi, 2014 yılı “arsa m2 bedelleri” yeniden belirlendi.

İstanbul başta olmak üzere, birçok il ve ilçede, yüzde 100-200, bazılarında yüzde 500-1.000 oranında artırıldı!


23 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR 

Emlak Vergisi, yaklaşık 23 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Başka bir anlatımla, neredeyse her aileyi ilgilendiriyor.

2014 yılı için artırılan arsa değerleri, sadece arsası olanları değil evi, bürosu, dükkânı, mağazası, oteli ve fabrikası olanları da etkileyecek. Nedenine gelince; örneğin bir evin emlak vergisi değeri, arsa payı değeri ile bina değerinin toplamından oluşuyor.

Böyle olunca, arsa değerindeki yüksek artış; ev, büro, dükkân, mağaza ve diğer işyerlerinin emlak vergisi değerinde, ciddi bir artışa neden oluyor.

BU DİZİDE NELERİ BULACAKSINIZ?

2014’de ev, büro, dükkân, mağaza,...