29 / 04 / 2024

Kooperatif kuruluş dilekçesi

Kooperatif kuruluş dilekçesi

Kooperatif kurmak için en az 7 ortak gerekiyor. Ayrıca bulunulan yerin valiliğine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunuluyor. İşte kooperatif kurma dilekçesi örneği...

Kooperatif kuruluş dilekçesi!

Kooperatif kuruluş dilekçesi, kooperatif yönetim kurulu üyeleri tarafından müştereken imzalanması gerekiyor. Vekaleten imzalanmış ise vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmeli, ekindeki evrak dökümünü içermesi gerekiyor...

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi örneği!

Yapının riskli olduğunun tespiti Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapılması gerekiyor. Riskli yapı tespiti için maliklerden birinin başvuru yapması gerekiyor. İşte, kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi örneği!

Riskli bina tespiti başvuru dilekçesi!

Riski bina tespiti başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor. Maliklerden birinin lisanslı firmaya dilekçe ile başvurmasıyla süreç başlıyor. İşte, riskli bina tespiti başvuru dilekçesi!

Kooperatif istifa dilekçesi örneği!

Kooperatif üyelerinin kanunen kooperatiften çıkma hakkı bulunuyor. Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden bir dilekçe ile haber verilerek yapılıyor. İşte kooperatif istifa dilekçesi örneği..

Kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği!

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekir. Ana sözleşme, Ticaret Bakanlığına verilir. İşte kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği..

Kat malikleri kurulu kararına itiraz dilekçesi!

Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak aykırı oy kullanan her kat maliki bir dilekçe ile sulh mahkemesine iptal davası açabiliyor. İşte kat malikleri kurulu kararına itiraz dilekçesi..

Kooperatif üyelik dilekçesi 2015!

Kooperatif kuruluşuna üye olmak için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. Bu kimseler, bir dilekçe ile yönetim kuruluna başvuruyor. İşte kooperatif üyelik dilekçesi 2015...

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşüm kapsamında evini yıktırmak isteyen hak sahipleri, Bakanlık tarafından lisanslandırılan kuruluşlara bir dilekçe ile müracaat edebiliyor. İşte kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2015 örneği...

Kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi!

Kooperatif ortaklığı için belirli şartlar gerekiyor.Kooperatifin kurulması için ortakların verilen dilekçe vermeleri şartı da bulunuyor.Peki,kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi nasıl yazılır?İşte,kooperatif ortaklığına giriş dilekçesi!

Kooperatif ortaklık başvuru dilekçesi!

Kooperatife ortak olmak isteyen gerçek ve tüzelkişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvururlar. İşte kooperatif ortaklık başvuru dilekçesi...

Elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi!

Yargıtay'ın son kararına göre elektrik abonelerine, elektrik faturası kaçak bedeli iade edilebiliyor. İadeyi isteyen kimselerin bir dilekçe ile dava açmaları gerekiyor. İşte elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi örneği...

Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi!

Taşınmaz kiralamalarında kira bedelinin yeniden belirlenmesi için açılabilecek davalar arasında kira bedeli uyarlama davası da bulunuyor. Dava, kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi ile mahkemeye başvurularak açılabiliyor..

Kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi!

Borçlar Kanunu gereğince, kiralamalarda kira bedelinin belirlenmesi için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Peki, kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi örneği..

Tapu harcı uzlaşma dilekçesi örneği!

Tapu harcı emlak alım satım vergisi olarak da ifade ediliyor. Tapu harcının eksik ödenmesi durumlarında ilgili kimsenin tapu harcı uzlaşma dilekçesi vermesiyle faizden kurtulabiliyor. İşte, tapu harcı uzlaşma dilekçesi örneği!

Kooperatif kuruluş dilekçesi Haberi

Kooperatif kuruluş dilekçesi

Kooperatif kurma dilekçesi!

1163 sayılı kanun gereğince; Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar kooperatif olarak tanımlanıyor.


Kooperatif kurulabilmesi için en az 7 ortak gerekiyor. Ayrıca tüm ortakların ana sözleşme imzalaması ve ana sözleşmenin de noterde onaylatılması gerekiyor.


Kooperatif kuruluşu için bulunulan yerin valiliğine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunuluyor. Kooperatif kurma dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:


Kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçesi


………… VALİLİĞİNE

(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü)


Merkezi ………………………… olmak üzere “S.S. ………………………………… KOOPERATİFİ” ünvanı altında bir kooperatif kurmak istiyoruz.

Kuruluş evrakı yazımız ekinde sunulmuştur.

Kooperatif tescil ve ilanla tüzel kişiliği kazandıktan...