21 / 05 / 2024

kooperatif ortak sayısı

kooperatif ortak sayısı

Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteber oluyor. Peki, kooperatiflerin ortak sayıs

Kooperatif ortaklığına girme şartları!

Kooperatif ortaklığına girme şartları ve kooperatif ortaklığının sona ermesi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Elektrikli araçlara talep, konut sitelerindeki şarj istasyonları sayısını da artırdı!

Son dönemde talebin giderek daha da arttığı elektrikli araçlar konut sitelerinde bulunan şarj istasyonu sayısını da artırdı. Site yönetimleri firmalarla görüşerek ortak şarj istasyonları kurmaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye'de 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı zirve yaptı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı, 20 bin 135'e ulaştı ve 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

Yıl sonu verileri açıklandı! İşte kepenk kapatan şirket sayısı

TOBB aralık ayı verilerine göre; bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 177,3, kapanan kooperatif sayısı yüzde 218,8, kapanan gerçek kişi ticari işletmelerin sayısı yüzde 41,3 yükseldi.

Kapanan şirket ve kooperatif sayısında büyük artış! İşte detaylar…

Mayıs 2022’de kapanan şirket sayısı, 2021’in aynı ayına göre yüzde 259,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 671,4 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısıysa yüzde 122,2’ye yükseldi.

Sitedeki malik sayısı nasıl hesaplanır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '' İkamet ettiğim sitede 41 bağımsız villa var. Bazı villalar geçerli nedenlerle ortak. Dolayısıyla malik sayısı 48. Ben siteye süs havuzu yaptırırken 41 kişiyi mi hesaba katacağım yoksa 48 kişiyi mi? sorusunu yanıtladı. 

Kurulan yabancı ortaklı şirket sayısı bir yılda 2'ye katlandı!

Türkiye'de 2018'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı bir yılda 2'ye katlandı. Veriler, 6 bin 731'den 13 bin 405'e çıktı.

M1 Adana AVM'nin hedefi 170 mağaza sayısına ulaşmak!

METRO PROPERTIES ve FİBA Group ortak yatırımı olan M1 Adana Alışveriş Merkezi, 2017 Nisan ayında tamamlanacak olan büyüme ve yenilenme projesiyle ile 90 bin metrekare kiralanabilir alanda, 170 mağaza sayısına ulaşacak.

Eylül ayında kurulan şirket sayısı yüzde 4,80 arttı!

Eylül ayında kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 4,80, kapanan şirket sayısı yüzde 5,90 arttı. Kooperatif sayısı yüzde 20,69 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 13,89 azaldı.

Kooperatif tapusu nasıl alınır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirleniyor. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif inşaatı bittikten sonra kooperatif tapusu nasıl alınır?

Kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı!

Kooperatif genel kurul toplanamadığı takdirde ilgili bakanlık genel kurulu toplantıya çağırma yetkisine sahip oluyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı nedir? Karar alma yeter sayısı nedir?

Kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirlenir. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Kurulan şirket sayısı Temmuz'da azaldı!

Kurulan şirket sayısı 2015 Temmuz aynıda bir önceki aya göre yüzde 19.12 azaldı. Kurulan kooperatif sayısında ise yüzde 30,38 ve gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 25,89 azalış oldu.

Kooperatiflerin ortak sayısı en az kaç olmalı?

Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteber oluyor. Peki, kooperatiflerin ortak sayıs

kooperatif ortak sayısı Haberi

kooperatif ortak sayısı

Kooperatiflerin ortak sayısı en az kaç olmalı?

Kooperatifler Kanunu gereğince, yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteber oluyor.


Sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamaz. Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor.


Kooperatifler ve üst kuruluşlarının unvanlarında, kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerine yer verilemiyor. Ana sözleşme, Ticaret Bakanlığına veriliyor. Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunuyor. Peki, kooperatiflerin ortak sayısı en az kaç olmalı?



Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Anasözleşmeye konacak hükümler ise şu şekilde sıralanıyor;


I – Mecburi hükümler:

Madde 4 – Kooperatif anasözleşmesinde aşağıdaki...