28 / 04 / 2024

Yıl sonu verileri açıklandı! İşte kepenk kapatan şirket sayısı

Yıl sonu verileri açıklandı! İşte kepenk kapatan şirket sayısı

TOBB aralık ayı verilerine göre; bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 177,3, kapanan kooperatif sayısı yüzde 218,8, kapanan gerçek kişi ticari işletmelerin sayısı yüzde 41,3 yükseldi.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), aralık ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini paylaştı. Buna göre; 2022 yılında kapanan şirket, kooperatif ve ticari işletme sayısında önemli artış yaşandı. TOBB'un kurulan-kapanan şirketlere ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 14,2 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 50,2 kurulan kooperatif sayısı yüzde 12,8 arttı. Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 177,3 kapanan kooperatif sayısı yüzde 218,8 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 41,3 artış yaşandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön