05 / 05 / 2024

kooperatif sözleşmesi 2014

kooperatif sözleşmesi 2014

Bir kooperatifin kurulabilmesi için; en az 7 ortağın olması gerekiyor. Ayrıca, tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşmenin olması gerekiyor. Peki sözleşmede nelere yer verilir? İşte kooperatif sözleşmesi örneği...

JCR Avrasya Derecelendirme ile Emay İnşaat'ın sözleşmesi iptal edildi!

JCR Eurasia Rating ile “Emay İnşaat Taahhüt San. Tic. A.Ş.” arasında 1 Aralık 2014 tarihi itibariyle imzalanan Kredi Derecelendirme sözleşmesi iptal edildi.

Kooperatif ana sözleşmesi 2015!

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulan kooperatifin ana sözleşmedeki imzalarının noterce onaylanması gerekiyor. İşte kooperatif ana sözleşmesi 2015 örneği...

Kooperatif sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardımlaşmak amacıyla kuruluyor. Peki, kooperatif sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Kooperatif ortaklıklarının hissesini devretme hakkı da bulunuyor. Kooperatif hisse devrinin yapılabilmesi için kooperatif yönetim kuruluna başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif üyesi,üyeliği devralmak isteyen kişi ile sözleşme imzalayarak kooperatif devrini gerçekleştirebiliyor.Peki kooperatif devir işlemleri nasıl gerçekleştiriliyor?İşte,kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kira sözleşmesi zam oranı 2014!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşme süresinin yenilenmesi halinde, mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, zam hesabı nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi zam oranı 2014...

Maketten konut satış sözleşmesi nasıl yapılır?

Maketten konut satış sözleşmesi hakkında yapılan son yasal düzenlemeler, 27 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, yeni yönetmelik gereğince maketten konut satış sözleşmesi nasıl yapılır?

Maketten konut satışı sözleşmesi 2014!

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi olarak da bilinen maketten konut satışı sözleşmesinin şekil şartı, teminat ve diğer hususları Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte maketten konut satışı sözleşmesi 2014...

Kooperatif devir sözleşmesi örneği!

Kooperatifte hisse bir başkasına devredilebiliyor. Hissesini devreden kimsenin devrettiği kimse ile sözleşme yapması gerekiyor. Peki, kooperatif devir sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kooperatif devir sözleşmesi örneği...

Kooperatif sözleşmesi örneği!

Bir kooperatifin kurulabilmesi için; en az 7 ortağın olması gerekiyor. Ayrıca, tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşmenin olması gerekiyor. Peki sözleşmede nelere yer verilir? İşte kooperatif sözleşmesi örneği...

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2014!

Damga Vergisinin, bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması halinde ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi için ne kadar vergi ödenir? İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2014..

Kira sözleşmesi formu 2014!

Tarafların aralarında yapacağı kira sözleşmesi kapsamında kira bedeline, kira zammına, kira süresine ve taraflara ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki, kira sözleşmesi formu nasıl doldurulur? İşte kira sözleşmesi formu 2014..

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi nasıl yapılır?

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinin nasıl yapılması gerektiği, tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketici Kanununda açıklanıyor. Peki kanuna göre, ön ödemeli konut satış sözleşmesi nasıl yapılır?

kooperatif sözleşmesi 2014 Haberi

kooperatif sözleşmesi 2014

Kooperatif sözleşmesi örneği!

Bir kooperatifin kurulabilmesi için; en az 7 ortağın olması gerekiyor. Ayrıca tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşmenin olması ile kooperatif kurulabiliyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.

Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteberdir.


Sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamaz. Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabilir. Kooperatif sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor.


KONUT YAPI KOOPERATİFİ ANASÖZLEŞMESİ


BİRİNCİ BÖLÜM


KURULUŞ, TÜZEL KİŞİLİĞİN KAZANILMASI VE ANASÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ, UNVAN, MERKEZ, SÜRE, AMAÇ VE FAALİYET 

KONULARI


KURULUŞ:

Madde 1- Bu anasözleşmede isimleri, tabiiyetleri, ikametgah adresleri ve taahhüt ettikleri sermaye payları gösterilen kimseler tarafından, 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre değişir ortaklı, değişir sermayeli ve sınırlı sorumlu bir konut yapı...