02 / 05 / 2024

kooperatif tapuları

kooperatif tapuları

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirleniyor. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif inşaatı bittikten sonra kooperatif tapusu nasıl alınır?

Kooperatif tapu işlemleri!

Kooperatif tapu işlemleri yapının bitmesinden sonra üyelerin başvuruda bulunması ile gerçekleşiyor. Kooperatif alımında kat mülkiyetine geçmek için başvuru yapılarak tapu sahibi olunabiliyor. Tevhit ve cins değişikliği gibi işlemler de yapılabiliyor...

Kooperatif dairesini satan kişi giderlerden sorumlu mudur? 

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir kooperatife üyeydim. Kooperatif binayı yaptı, tapuları verdi, 120 bin TL ödemiştim. Daireyi noterde birine sattım. Genel kurullara katılmadım, bana 14 bin TL borç çıkarmışlar, bu borçtan nasıl kurtulurum?" sorusunu yanıtladı...

Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi'nin tapuları teslim edildi!

20 hektarlık bir alana yapılacak olan Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili son gelişmeleri sanayi esnafı ile paylaşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sanayi sitesine ait tapuları kooperatif başkanı Ali Arslan’a teslim etti.

Kooperatif feshi nasıl yapılır?

Bir kooperatifin konut inşası için toplandığını ve konutlarını yaparak tapularını üyelere dağıttığını düşünelim. Bu durumda kooperatif feshi nasıl yapılır? İşte kooperatif feshi işlemleri..

Balıkesir Karesi'de kooperatif evlerinin tapuları dağıtıldı!

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Maltepe Mahallesinde kooperatif evlerinin tapu dağıtım törenine katıldı. Yılmaz, kooperatif üyeleriyle sohbet ederek dertlerini dinledi.

Kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir?

Kooperatif yönetim kurulu; kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak ifade ediliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir? Yönetim kurulu üyelerinde hangi şartlar aranır?

Kooperatif nasıl feshedilir?

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla kurulan kooperatif nasıl feshedilir?

Kooperatif nasıl tasfiye edilir?

Kooperatiflerde mahkemece veya genel kurulca tasfiye memurları seçilmediği takdirde tasfiye işlerini yönetim kurulu yapar, Tasfiye kurulu üyelerine, atamayı yapan merci tarafından tespit edilecek miktarda ücret ödenir. Peki, kooperatif nasıl tasfiye edili

Çandarlı Kooperatif Sanayi Sitesi dükkanları satışa çıktı!

Çandarlı liman Bölgesi’ndeki Kooperatif Sanayi Sitesi’nde üye kayıtları başladı. Kâr marjı olmadan kooperatif tarafından yapılan dükkânlar maliyetinden; “150.000 TL” den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

Okmeydanı'nda tapuların yüzde 20'si verildi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı ' nda bir yılda tapuların yüzde 20 ' sini verdik. Biz ilk günkü heyecanımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi...

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?

Kooperatif ile ilgili yasal esaslar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu? Konut satılınca eski üyenin üyeliği devam eder mi?

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda tapularının yüzde 20'sini verdik!

Okmeydanı tapularının yüzde 20'si verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Okmeydanı’nda bir yılda tapuların yüzde 20’sini verdik. Biz ilk günkü heyecanımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi...

Okmeydanı tapularının yüzde 20'si verildi!

Okmeydanı tapularının yüzde 20'si verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Okmeydanı’nda bir yılda tapuların yüzde 20’sini verdik. Biz ilk günkü heyecanımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Afyon İncirli mahalle sakinleri tapularını aldı!

İncirli Mahallesi sakinleri Dinar Belediyesi' nin uygulamaya koyduğu 18. Madde uygulaması sayesinde tapularına kavuştu. İncirli mahalle sakinleri Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar' dan tapularını aldı.

kooperatif tapuları Haberi

kooperatif tapuları

Kooperatif tapusu nasıl alınır?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.


Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteberdir.


Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirleniyor. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor.


Konut yapı kooperatifleri, anasözleşmede gösterilen işlerin tamamlanması ve ferdi mülkiyete geçilip konutların ortaklar adına tescil edilmesiyle amacına ulaşmış sayılır ve dağılır. Peki, kooperatif tapusu nasıl alınır?


Ancak tescil tarihinden itibaren 6 ay içerisinde usulune uygun şekilde anasözleşme değişikliği yapılarak kooperatifin amacının değiştirilmesi halinde dağılmaya ilişkin hüküm uygulanmıyor. 


Amacına ulaşılarak dağılma sürecine girmiş olan kooperatiflerden çıkan veya çıkarılan ortağın konutu...