05 / 05 / 2024

kooperatiflerde birleşme sözleşme örneği

kooperatiflerde birleşme sözleşme örneği

Birleşme, devrolunan şirketin mal varlığı karşılığında, bir değişim oranına göre devralan şirketin paylarının, devrolunan şirketin ortaklarınca kendiliğinden iktisap edilmesiyle gerçekleşiyor. Peki kooperatiflerde birleşme nasıl olur?

Peker GYO ile Peker Proje'nin birleşme sözleşmesi!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Peker Proje Geliştirme ve Danışmanlık'ın birleşme sözleşmesi yayınlandı...

Torunlar GYO ile TRN AVM birleşme sözleşmesini imzaladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile TRN Alışveriş Merkezleri Yatırım ve Yönetim Anonim Şirketi birleşti.Torunlar GYO - TRN AVM birleşme sözleşmesini imzaladı.

Arstate Turizm Özak GYO birleşme sözleşmesi hazırlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Arstate Turizm Özak GYO birleşme sözleşmesi hazırlandı.

Panora GYO esas sözleşme değişikliklerine ilişkin kronoloji yayınladı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bugün Esas Sözleşme Değişikliklerine İlişkin Kronoloji yayınlandı.

Erken tahliyede sözleşme bitene kadar kira ödenmeyecek!

Yeni Türk Borçlar Kanunu'na göre artık kiracılar, oturdukları konutu sözleşme bitmeden boşaltabilecek. Erken tahliyede, süre sonuna kadar kira olmayacak.

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün sona eriyor. Toplam 259 adet konutun satışa sunulduğu proje TOKİ ile Konya Sarayönü Belediyesi işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

TOKİ Kayaşehir 23. Bölge sözleşme imzalama tarihleri!

Toplam 400 adet konutun kurayla satışa sunulduğu TOKİ Kayaşehir 23. Bölge sözleşme imzalama tarihleri belli oldu. Kura çekilişi 7 Mayıs'ta yapılacak olan projede 75,1 metrekarelik 2+1 daireler bulunuyor.

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün başlıyor. TOKİ ile Konya Sarayönü Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen projede toplam 259 adet konut için sözleşme imzalama işlemleri yapılacak.

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a!

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a açıldı. Eğitim Mahallesinde Palmadoro May firmasının söz verip yerine getirmediğini iddia eden 24 vatandaş sözleşmelerin iptali için dava açtılar...

Nuh Çimento esas sözleşme tadil tasarısı için izin aldı!

Nuh Çimento Sanayi A.Ş., esas sözleşme tadil tasarısı için aldığı izni Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte Nuh Çimento Sanayi A.Ş.'nin KAP açıklaması;

Özderici GYO Esas Sözleşme Tadil Tasarısının onaylanmasını yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Esas Sözleşme Tadil Tasarısının onaylanması yayınlandı.

Körfez GYO Esas Sözleşme Tadil metni onayı yayınlandı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda Esas sözleşme tadil metni olağan genel kurul sonuçlarını yayınladı. İşte, Körfez GYO'nun toplantı sonuçları;

Kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye kooperatif ana sözleşmesi deniyor. İşte, kooperatif ana sözleşme örneği!

kooperatiflerde birleşme sözleşme örneği Haberi

kooperatiflerde birleşme sözleşme örneği

Kooperatiflerde birleşme!

Birleşme, devrolunan şirketin malvarlığı karşılığında, bir değişim oranına göre devralan şirketin paylarının, devrolunan şirketin ortaklarınca kendiliğinden iktisap edilmesiyle gerçekleşiyor. Birleşmede en az bir şirket tasfiyesiz sona eriyor. Birleşmeyle devralan şirket devrolunan şirketin malvarlığını bir bütün halinde devralmış oluyor.  


Kooperatifin dağılması veya diğer bir kooperatifle birleşmesi ve anasözleşmenin değiştirilmesi kararlarında fiilen kullanılan oyların 2/3 ü çoğunluğu gerekli oluyor. Anasözleşme, bu kararların alınması için oy çoğunluğu hakkında daha ağır hükümler koyabiliyor. 


Kooperatiflerde birleşme, dağılma ile de söz konusu olabiliyor. Kooperatiflerin birleşme suretiyle dağılması ile ilgili esaslar şu şekilde açıklanıyor:


Kooperatiflerin birleşme suretiyle dağılması: 

Madde 84 – Bir kooperatif bütün aktif ve pasifleriyle diğer bir kooperatif tarafından devralınmak suretiyle dağıldığı takdirde aşağıdaki hükümler uygulanır: 

1. Devralan kooperatifin yönetim kurulu, dağılan kooperatifin tasfiye hakkındaki hükümlere göre...