29 / 04 / 2024

kooperatiften istifa edilir mi

kooperatiften istifa edilir mi

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım etmek için kooperatif kuruluyor. Yapı kooperatifinden istifa edilir mi?

Kooperatif istifa dilekçesi örneği!

Kooperatif üyelerinin kanunen kooperatiften çıkma hakkı bulunuyor. Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden bir dilekçe ile haber verilerek yapılıyor. İşte kooperatif istifa dilekçesi örneği..

Yapı kooperatifinden istifa edilir mi?

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım etmek için kooperatif kuruluyor. Yapı kooperatifinden istifa edilir mi?

Tapu harcına itiraz edilir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemlerinde satış bedeli üzerinden tapu harcı oranında harç tahsil edilmesi isteniyor. Peki, ödenmesi istenen tapu harcına itiraz edilir mi? Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir?

Kiracının tahliyesinin gerçekleşmesi için, haklı tahliye nedenlerin var olması veya karşılıklı olarak anlaşma sağlanmış olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısı nasıl tahliye edilir? İşte tahliye gerekçeleri..

Zeki Ziya Sözen Saf GYO'dan istifa etti!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zeki Ziya Sözen Saf GYO'dan istifa etti. Yerine Hüseyin Avni Metinkale getirildi.

Kanuni ipotek nasıl tescil edilir?

Kanuni ipotek, tescile tabi olmayan ve tescile tabi ipotek olmak üzere karşımıza çıkıyor. Peki, kanuni ipotek nasıl yapılır? Kanuni ipotek nasıl tescil edilir? İşte yanıtı..

Devremülk nasıl iptal edilir?

Devremülk, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri sahip olma hakkı olarak tanımlanıyor. Bu şekilde bir devremülk aldığınızı ancak herhangi bir sebepten dolayı iptal etmek istediğinizi farz edelim. Devremülk nasıl iptal edilir?

Erhan Öner Akmerkez GYO'dan istifa etti!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Erhan Öner Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'den istifa etti.

Sit alanları nasıl tespit edilir?

Sit alanları, yerleşim yapılmasına izin verilmeyen izinlerin ise belli kurallar dahilinde verildiği koruma altına alınmış olan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sit alanları nasıl tespit edilir?

İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiralamalarda taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getirmesi halinde sözleşmeyi her zaman feshedebiliyor. Peki, kiracı iflas ederse ne olur? İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü istifa etti mi?

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün istifa ettiğine dair sosyal medyadaki iddialar doğru mu? Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ile sorunlar yaşadığı iddia edilen Hayri İnönü istifa etti mi? İnönü, Twitter'dan cevap verdi...

Miras haciz edilir mi?

Miras haciz edilir mi? Bir intifa hakkı veya taksim edilmemiş bir miras veya bir şirket yahut iştirak halinde tasarruf edilen bir mal hissesi nasıl haczedilir? İşte İcra ve İflas Kanunu esasları..

Dumankaya Sancaktepe Mozaik ne zaman teslim edilir?

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Dumankaya Sancaktepe Mozaik projesinde 1 iş yeri ve 799 konut yer alıyor. Dumankaya Sancaktepe Mozaik ne zaman teslim edilir sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

kooperatiften istifa edilir mi Haberi

kooperatiften istifa edilir mi

Yapı kooperatifinden istifa edilir mi?

Kooperatifler Kanunu gereğince kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. 


Ortak olmak isteyen gerçek ve tüzelkişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvuru yapmaları gerekiyor.


Kooperatif, ortaklarına kendi varlığı dışında şahsi bir sorumluluk veya ek ödemeler yüklüyor ise ortak olmak isteği, bu yükümlerin yazılı olarak kabul edilmesi halinde değer taşıyor. 

Yönetim Kurulu; ortaklar ile ortak olmak için müracat edenlerin anasözleşmede gösterilen ortaklık şartlarını taşıyıp taşımadıklarını araştırmak zorunda oluyor. Ortaklar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden her ortağın istifa etme hakkı bulunuyor. 


Ortaklıktan çıkma!

Ortaklıktan çıkma hakkının kullanılması, anasözleşmeyle en çok 5 yıl için sınırlandırılabiliyor.  Ortağın hiç bir suretle kooperatiften çıkamayacağına dair şartlar hükümsüz olarak kabul...