02 / 05 / 2024

körfez çed protesto

körfez çed protesto

Yukarı Hereke bölgesinde işetilen 520 dönüm alanda ki taş ocağının kullanım alanını 250 dönüm daha artırmayı planlanmasını ÇED toplantında mahalle sakinleri toplantıyı protesto etti.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin etütleri tamam!

Erdoğan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de etütlerinin tamamlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ÇED belgesi alındı, imar planlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu projenin ihalesini yap-işlet-devret modeliyle yapıp, inşallah 2023 yılına kadar hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi...

Körfez Geçiş Projesi ÇED iptaliyle flamingolar kazandı!

Körfez Geçiş Projesi'nin ÇED kararının iptal edilmesi üzerine çevreciler ve meslek odaları ortak basın açıklaması yaptı.

İzmir Körfez Geçiş Projesi ÇED Olumlu Kararı iptal edildi!

İzmir İdare Mahkemesi, İzmir Körfez Geçiş Projesi için verilen ÇED Olumlu Kararı'na karşı açılan davada raporu iptal etti.

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde Körfez Geçişi Projesi konuşuldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayı ikinci oturumunda konuştu. Kocaoğlu, ÇED iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuştu.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne açılan davalar iyi niyetli değil!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin denizi kirleteceği, sulak alana zarar vereceği" yönündeki iddiaların bilimsel raporlarla çürütüldüğünü belirterek, ÇED olumlu raporuna yönelik açılan davayı "iyi niyetli" olarak yorumlamadıklarını ifade etti.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin ÇED raporuna dava açılmasına tepki!

Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından İzmir'de hayata geçecek Çiğli ve Narlıdere bölgelerini birleştirecek olan İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin ÇED raporuna dava açılmasına tepkiler gösterildi.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin ÇED raporuna dava açıldı!

Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Çiğli ile Narlıdere ilçelerini birleştirecek "İzmir Körfez Geçişi Projesi"nin yapımına olanak sağlayacak "ÇED olumlu raporunun iptali" için iki ayrı dava açıldı.

Körfez Geçişi Projesi arazi sahiplerini umutlandırdı!

İzmir Körfez Geçişi Projes'nin ÇED raporunun onaylanması, İnciraltı'nın planlamasını bekleyen arazi sahiplerini umutlandırdı.

Körfez Geçiş Projesi’nin ÇED raporu onaylandı!

İzmir'in gerdanlığı olacak Körfez Geçiş Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda ÇED raporu onayı alındı.

Körfez Geçişi'nde ÇED gelişmesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,, Körfez geçişi ile ilgili ÇED raporunun en geç mart ayına kadar alınacağını açıkladı.

İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi İDK toplantısında değerlendirilecek!

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2011 genel seçim sürecinde açıkladığı "35 İzmir 35 Proje" içerisinde yer alan İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi'nin detayları, ÇED süreci kapsamında 17 Ocak 2017 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında değerlendirilecek.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde son durum!

İzmir'e kazandırılan eserlerin yenilerinin yolda olduğunun müjdesini de veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, " İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde 2. aşama kesin projeleri onaylandı, 2017 yılının başında projelendirme ve ÇED süreci tamamlanmış olacak." dedi

Aziz Kocaoğlu: İzmir Körfez Projesi'nin zor noktası aşıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askıya çıkan Körfez Projesi ÇED raporuyla ilgili yaptığı değerlendirmede ise projenin geçmişinin 10 yıla dayandığını söyledi. Kocaoğlu işin zor noktasının aşıldığını belirtti.

körfez çed protesto Haberi

körfez çed protesto

Yukarı Hereke bölgesinde işetilen 520 dönüm alanda ki taş ocağının kullanım alanını 250 dönüm daha artırmayı planlanmasını ÇED toplantında mahalle sakinleri toplantıyı protesto etti. Çevre İl Müdürlüğü'nde gelen mühendisler bu şartlar altında toplantı yapamayacaklarını söyletip alanı terk etti.


TERK ETTİLER

Körfez İlçesi Yukarı Hereke Bölgesi'nde yaklaşık 10 yıldır işletilen ve bölgede halkın çok şikayetçi olduğu Taş Ocağı’nın genişletilmesi projesiyle ilgili ÇED toplantısı bugün sabah 10.00’da Yukarı Hereke 17 Ağutos Mahallesi’nde bulunan 17 Ağustos İş Merkezi’nde gerçekleşecekti. Toplantıda CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, Halkevleri Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Seğmen, Hereke Çevre Koruma Derneği Başkanı Hayri Altınok, CHP’li Müzeyyen Topçu Tan ve mahalle sakinleri katıldı. Yukarı Hereke bölgesinde işetilen 520 dönüm alanda ki taş ocağının kullanım alanını 250 dönüm daha arttırmayı planlanmasını...