30 / 04 / 2024

Körfez ülkelerden gelen yabancılar nereden ev alıyor

Körfez ülkelerden gelen yabancılar nereden ev alıyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da genelde Avrupa yakasına önem verdiğini belirtti.

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım 5 yılda 2,5 milyar doları buldu!

A-S Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yaptığı açıklamada 2015-2019 döneminde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarının 2,5 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Kocaeli Körfez'de eski binalar yıkılıyor!

Kocaeli Körfez’de uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelen ve görüntü kirliliğine sebep olan metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor.

Türkiye, Körfez yatırımcısını bekliyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape’de buluştu. Dubai'den tüm dünyaya birlik mesajı veren sektör temsilcileri, "Türkiye 15 Temmuz sonrası hainlerden kurtuldu. Güçlü Türkiye Körfez yatırımcısını bekliyor" şeklinde konuştu.

Körfez Geçiş Projesi İzmir'de destek görüyor!

Başbakanlık Ofisi’nde İzmirli medya temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Yıldırım, “Körfez Geçiş Projesi iyi destek gördü, farkındalık oluştu. Bundan sonraki adımlar bize düşüyor” dedi

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son 340 metre!

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu 750’ye yakın işçi, Körfez Geçiş Köprüsü’nde iki yakanın birleşmesini sağlamak ve son 340 metreyi tamamlamak için 252 metrelik yükseklikte gece gündüz çalışıyor.

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

İşte Körfez yatırımcısının Cityscape Turkey’deki konut kriterleri!

Özellikle Ortadoğu pazarında on beş yıldır düzenlediği gayrimenkul fuarı ile markalaşan “Cityscape”, bu yıl ilk kez Türkiye’de yapıldı. İşte Körfez Ülkeleri’nden gelen müşterilerin yatırım yaptıkları konutlardaki ortak özellikler ve genel beklentileri..

Quasar İstanbul her 3 Körfez yatırımcısından 1'ini ağırlıyor!

'Quasar İstanbul', Körfez yatırımcısının buluştuğu uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape'de yerini aldı. Mecidiyeköy eski likör fabrikasının yerinde yükselen ve teslim aşamasına gelen 'Quasar İstanbul', her 3 Körfez yatırımcısından 1'ini ağırlıyor.

Aziz Kocaoğlu'ndan Körfez ÇED raporunda eksik evrak iddialarına yanıt!

Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun’un İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen Körfez ÇED raporu için 'eksik evrak' iddialarına sert yanıt verdi.

Trabzon Körfez yatırımcılarından büyük ilgi görüyor!

TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, şehre gelen Arap turist sayısının 300 bini geçtiğini ve Körfez yatırımcısının bölgede bir Araplar şehri kurmayı planladıklarını söyledi.

Körfez yatırımcısı Trabzon'a Arap şehri kuracak!

Şehre gelen Arap turist sayısının 300 bini geçtiğini ve Körfez yatırımcısının bölgede bir Arap şehri kurmayı planladıklarını söyledi.

İstanbul'daki marka projelere Körfez ülkelerden yoğun ilgi geldi!

Neşeli "İstanbul'da son 5 yıllık süreçte inşa edilen nitelikli konut stokunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü semtlerindeki marka projelere, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcı yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Körfez Yatırımcıları: Korkmuyoruz Türkiye'ye yatırıma geliriz

Körfez’den gelen 50 gayrimenkul yatırımcısı şirketin üst yöneticileri, Ankara saldırısı konusunda, “Türkiye bunları aşacak köklü demokrasi kültürü ve güçlü ekonomiye sahip, Türkiye’ye yatırımdan vazgeçmeyiz” dediler

Körfez ülkelerden gelen yabancılar nereden ev alıyor Haberi

Körfez ülkelerden gelen yabancılar nereden ev alıyor

Maya,TÜİK verilerine göre, Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışlarında bu yılın ilk 6 ayında, 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 22'lik artış yaşandığını anımsatarak, bu dönemde yabancıların İstanbul'dan aldığı konut sayısının yüzde 36 oranında arttığını söyledi.


Türkiye içinde yabancıların en fazla konut satın almayı tercih ettikleri iller arasında ikinci sırayı Antalya'nın aldığını ifade eden Maya, bu ilde 2014'e göre düşüş yaşandığı bilgisini verdi.


Maya, "Bu verilerden yabancıların İstanbul'u tercih ettiklerini, bu tercihte hem turistik hem de yatırım düşüncesinin hakim olduğunu görebiliyoruz. Yabancılar ağırlıkla merkezi lokasyonları, rezidans projelerini ve markalı konut projelerini tercih ediyorlar." 


"İstanbul dışında Sapanca, Bursa, Yalova ve Trabzon ilgi çekiyor"


İstanbul'da markalı konut projelerinin ağırlıklı olduğu ilçelerin yabancıların dikkatini çektiğini ifade eden Maya, Bağcılar Basın Ekspress hattı ve Bahçeşehir gibi yeni projelerin artış...