13 / 05 / 2024

körfez ülkeleri vergi

körfez ülkeleri vergi

Körfez İşbirliği Konseyi üyesi 6 ülke, düşen petrol gelirleri nedeniyle KDV çalışmalarını ilerletmek konusunda anlaştı. Sıfır vergiye alışık vatandaşların nasıl tepki vereceği belirsiz.

Körfez GYO 2021'de 31.6 milyon TL'lik satış yaptı!

Körfez GYO tarafından yayınlanan 2021/4 Dönem Geçici Vergi Beyanname Eki Gelir Tablosu'na göre, şirketin yurt içi satışları 31 milyon 588 bin 344 TL olarak belirlendi. 

Körfez GYO 2020 4. dönem geçici beyannamesi!

Körfez GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu geçici vergi beyannamesi ekinde Zincirlikuyu Vergi Dairesi'ne sunuldu. 

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Körfez GYO 2020 1. Çeyrek Geçici Vergi Beyannamesi! 

Körfez GYO, 1 Ocak 2020 ile 31 Mart 2020 dönemine ait Gelir Tablosu Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Zincirlikuyu Vergi Dairesine sunuldu.

Körfez GYO 2019 yılı geçici vergi beyannamesi!

Körfez GYO'nun 1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 dönemine ait Gelir Tablosu Geçici Vergi Beyannamesi Zincirlikuyu Vergi Dairesine sunulduğu KAP'ta yayınlandı.

Körfez GYO 2018 gelir tablosu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2018 - 31 Aralık 2018 dönemine ait geçici vergi beyanname eki gelir tablosunu yayınladı...

İsrail'den Körfez ülkelerine demiryolu projesi planı!

Tel Aviv yönetimi, uzun zamandır yapmayı planladığı İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez ülkeleri arasında demiryolu inşa edilmesine yönelik planını açıklayacak.

İnşaat sektöründe Körfez endişesi!

Körfez ülkeleri tarihsel olarak Türk müteahhitlik sektörünün en önemli pazarlarından. Katar krizi, kısa zamanda çözüme kavuşmazsa, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün etkileneceği söyleniyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Akkuyu NGS'nin inşaatına Körfez ilgisi!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatıyla ilgili bilgi verdi. Lihaçev, Körfez ülkeleri ve Rus şirketlerinin NGS'nin inşaat süreciyle ilgilendiğini belirtti.

Türkiye'deki tarım arazileriyle Körfez’in ihtiyacı giderilebilir!

Türkiye’den tarım arazilerinin tahsisi konusunda bir taleplerinin olup olmadığının sorulması üzerine Naqi, gelecekte insanları ilgilendiren en önemli hususların su, gıda ve tarım olduğunu, Körfez ülkeleri olarak gıda güvenliği konusuna çok önem verdiklerini vurguladı.

Emir Of İstanbul franchise fırsatıyla körfez portföyünü yönetin!

Emir Of İstanbul Global gayrimenkul ve yatırım danışmanlığında sürdürülebilir büyüme ve başarı sağlayarak, Körfez ülkeleri başta olmak üzere Dubai, Katar, Riyad , Kuveyt, Jeddah, USA'daki şubeleriyle dinamik bir kuruluş olmayı hedefliyor.

Körfez GYO 2. dönem vergi beyannamesini yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 1 Ocak 2016 ve 30 Haziran 2016 dönemine ait geçici vergi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

körfez ülkeleri vergi Haberi

körfez ülkeleri vergi

Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi, en düşük vergi oranları ile dünyanın en cazip vergi rejimine sahip olma unvanını yitirmeye hazırlanıyor. PricewaterhouseCoopers (PwC), Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Birliği’nin hazırladığı ‘Vergileri Ödeme 2010’ adlı rapora göre Katar dünya sıralamasında 2’nci, Birleşik Arap Emirlikleri 4’üncü, Suudi Arabistan 7’nci, Umman 8’inci, Kuveyt 11’inci ve Bahreyn ise 13’üncü durumda bulunuyordu.


Dramatik düşüş


Ancak 2014 yılı Temmuz ayında 115 dolar olan petrol fiyatlarının 45 dolarlara kadar dramatik düşüşü, petrol gelirlerine bağımlı olan Arap ülkelerinde beklenmedik gelişmelere yolaçtı. Bunlardan biri de, Körfez ülkelerinin düşük petrol fiyatlarından dolayı katma değer vergisi projesini gündeme almaları oldu. Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) üyesi 6 ülkenin yetkilileri hafta sonu bölgede katma değer vergisi...