02 / 05 / 2024

koronavirüs gelir kaybı kadınlar

koronavirüs gelir kaybı kadınlar

Dünya genelindeki kadınlar, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle 800 milyar dolar gelir kaybı yaşadı.

Salgın yüzünden en çok gelir kaybı yaşayan kadınlar oldu!

Dünya genelindeki kadınlar, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle 800 milyar dolar gelir kaybı yaşadı.

Kira, gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinde başvuru süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kira, gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini uzattıklarını duyurdu...

1.000 lira gelir kaybı desteğine 1.3 milyonu aşkın başvuru!

3 ay boyunca aylık 1.000 lira gelir kaybı desteğine 1.3 milyonu aşkın, 500-750 lira kira desteğine ise 754 bin başvuru geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ödemelerin kısa süre içerisinde başlayacağını açıkladı.

Gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkar başvuru yaptı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkarın başvuru yaptığını söyledi.

Veli Ağbaba: Gelir kaybı yaşayanların kiralarını hükümet karşılamalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs salgını sebebiyle gelir kaybı yaşayan vatandaşların kira borçlarının hükümet tarafından karşılanması gerektiğini belirtti...

Koronavirüs sonrası Çanakkale’de arsa, Didim'de yazlık arandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınından sonra satılık arsa aramaları Çanakkale'de yüzde 509, satılık prefabrik ev aramaları İzmir'de ise yüzde 163 arttı

Koronavirüs Eskişehir'de gayrimenkul fiyatlarını yüzde 20 artırdı!

Eskişehir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talebin arttığını fiyatlarda yüzde 20 oranında artış yaşandığını açıkladı.

ABD'de konut başlangıçları koronavirüsün etkisiyle 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de konut başlangıçları, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle nisanda bir önceki aya göre yüzde 30,2 azalışla 891 bine, inşaat izinleri de yüzde 20,8 düşüşle 1 milyon 74 bine geriledi.

Mansur Yavaş koronavirüs yardımlarına kaynak yaratmak için 338 ihaleyi erteledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan ekonomik ihtiyaçları karşılamak için 338 ihaleyi erteledi.

Kars'ta inşaat sezonuna koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hemen hemen her sektör gibi inşaat sezonunu da etkiledi. 

Ankara'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 338 ihale ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’te koronavirüs salgını ile mücadelenin başladığı ilk günden itibaren uygulamaya geçirdiği kararlar kapsamında Mart 2020'den bugüne kadar toplamda 338 ihale ertelendi.

Koronavirüs İzmir'de ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını gayrimenkul sektörünü etkilemeye devam ediyor. Birçok vatandaş 'Evde kal' çağrılarına ve sosyal izolasyona önem göstererek evde kalıyor. Rahat bir sosyal izolasyon dönemi geçirmek isteyen ve evde kalan vatandaşlar, bahçeli müstakil ev arayışlarını artırdı...

Bu ilçelerde evi olanlar yaşadı! Koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 artış gösterdi....

koronavirüs gelir kaybı kadınlar Haberi

koronavirüs gelir kaybı kadınlar

Uluslararası sivil toplum kuruluşu Oxfam'in yeni raporuna göre, salgından en çok etkilenen kadınlar oldu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; 2020'de 64 milyondan fazla kadın salgın nedeniyle işini kaybetti, 98 ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasına eşdeğer 800 milyar dolar gelir kaybetti. Kadın istihdamında yüzde 5 olan kayıp oranı, erkeklerde yüzde 3,9. 

Oxfam International İcra Direktörü Gabriela Bucher, 800 milyar dolarlık gelir kaybına ev hizmetleri, marketler, terziler gibi kayıt dışı istihdama maruz kalan milyonlarca kadının gelir kaybını içermediğini ve ekonomik kaybın daha çok olduğunu belirtti. 

Tahminlere göre 2021 yılında  dünya genelinde 47 milyon kadının daha aşırı yoksulluğa düşeceği söyleniyor.

Yoksulluk gerçekten azalıyor...