02 / 05 / 2024

koruma havzası

koruma havzası

Su koruma havzaları mesafelerine göre değişkenlik gösteriyor. Koruma havzaları sırasıyla mutlak koruma alanı, kısa koruma alanı, orta koruma alanı ve uzun koruma alanı olarak belirleniyor...

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

İstanbul’u karıştıran imar plan değişikliği!

İstanbul Çatalca’da Büyükçekmece Barajı koruma havzasında bulunan bir iş adamına ait olan 90 dönümlük arazide tepki çeken bir imar planı değişikliği yapıldı. Baraj koruma havzasına imalathane ve depo yapılmasına onay verildi.

Kanal Tokat projesi Yeşilırmak Havzası'na prestij katacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı. Toplantıda Kanal Tokat projesi de konuşuldu...

İzmir'e yapılacak yeni stadın yeri belli oldu!

Aziz Kocaoğlu, İzmir'de yapmak istedikleri yeni stadın yerinin Menderes İlçesi Tekeli Mahallesi'nde olduğunu açıkladı. Kocaoğlu Tahtalı Barajı Koruma Havzası içinde kalan 86 dönümlük bölümüne yeşil alan ve antreman sahaları yapılabileceğini söyledi.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmaları sürüyor!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında, Marmara Denizi'ne derin deşarj tünel inşaatına başlandı. Açılan 3 bin 600 metrelik tünelin 2,8 metre çapında olacağı açıklandı.

İzmit Körfezi Havza Koruma Eylem Planı hazırlanıyor!

Körfez’in havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlık çalışmaları başlatıldı.

İSKİ Düzce'deki arıtma tesisleri için yer tespiti yapıyor!

Düzce Valisi Ali Fidan Başkanlığında Valilik makamında Düzce İli Koruma Havzası projesi toplantısı yapıldı. Toplantıda İSKİ tarafından Düzce ilinde yapılması düşünülen ‘Arıtma Tesisleri’ için yer tespiti konusu da ele alındı.

Kocaeli Baraj havzasında kaçak yapıya izin yok!

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğünce Yuvacık Baraj Havzasında kaçak yapılaşmayı önlemek ve bölge halkını baraj koruma alanları konusunda bilgilendirme amaçlı, mahalle muhtarları ile görüşüldü.

Gediz Havzası'na koruma eylem planı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı açıklamasında "Bakanlığımız Gediz Havzasının kurtarılması maksadıyla gerekli bütün adımları atmış ve tedbirleri almıştır" denildi...

Ergene Havzası 30 yıl önceki haline kavuşacak!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı hakkında bilgi veren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "OSB içerisine yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisi yaklaşık 250 milyon dolara mal olacak.

Ergene Havzası'na 250 milyon dolara arıtma tesisi yapılacak!

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisinin yaklaşık 250 milyon dolara mal olacağını söyledi..

Hattuşa kültür havzasında alternatif turizm planlaması yapılıyor!

Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ve de beraberindeki heyet Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Tanıtma Vakfı Başkanı Prof. Dr Metin Sözen'i ziyaret etti. Hattuşa kültür havzasında alternatif turizm planlaması yapılıyor.

koruma havzası Haberi

koruma havzası

Koruma havzaları!

Su havza alanları, bir nehir ya da göl havzası, nehrin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan ve nehre su veren tüm alana deniyor. Koruma altına alınan bu havzalar için alan mesafeleri şu şekilde belirleniyor.


Mutlak koruma alanı

İçme ve kullanma suyu temin edilen ve edilecek olan suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki alana deniyor.


Kısa koruma alanı

Kısa mesafeli koruma alanı, mutlak koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 700 metre genişliğindeki kara alan olarak ifade ediliyor.


Orta koruma alanı

Orta mesafeli koruma alanı, kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 1000 metre genişliğindeki kara alanına deniyor.


Uzun koruma alanı

Uzun koruma alanı orta mesafeli koruma alanının üst sınırından başlamak üzere su...