27 / 04 / 2024

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.



İBB Meclisi’nin 2022 yılı nisan ayı oturumlarında oyçokluğu ile kabul edilen Sancaktepe Fatih Mahallesi’nde Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında şahıs, hazine ve Sancaktepe Belediyesi mülkiyetinde yer alan yaklaşık 23 bin 600 metrekare büyüklüğe sahip alan için plan değişikliğine askı sürecinde İSKİ tarafından itirazda bulunuldu. 

İtiraz, İBB Meclisi’nin ocak ayı oturumlarında gündeme geldi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; itiraz konusu olan plan değişikliği ile büyük bölümü boş olan alanda konut alanı fonksiyonunda kalan parseller, park şeklinde düzenlendi. 

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi nde reddedildi!

TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR YARATIR

Ancak, park alanında yer alan parsellerin imar haklarının, arsanın kamuya bedelsiz terk edilmesi şartıyla ilçe sınırları içinde farklı parsellere transfer edilmesinin önü açıldı. 

Transfer edilecek yapılaşma hakkı kesin olarak tespit edilmedi, mevcut ruhsatlandırılmış yapılar üzerinden hesap yapılmasına karar verildi. 

İSKİ tarafından da bu düzenlemenin Ömerli Barajı koruma alanındaki nüfus yoğunluğunu artıracağının altını çizere itirazda bulundu.

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi nde reddedildi! 

Yapılan itiraz başvurusunda "Günümüzde içme suyunun korunması ve sürdürülebilir olmasına dayanak İSKİ İçmesuyu Havza Yönetmeliğine aykırı olan ve idaremizin olumsuz görüşü bulunan plan notu değişikliğinin uygulanması durumunda ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar oluşturacağının göz önüne alınması gerekiyor" ifadelerine yer verildi. 

İSKİ'nin yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile reddedilerek Ömer Barajı koruma havzasında nüfusu arttıracak imar transferinin önü açılmış oldu. 

Bunların yanı sıra Ataşehir'de de yıllardır beklenen imar planı sorunu çözüldü. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Ocak 2024 tarihli oturumunda Ferhatpaşa Mahallesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile Örnek - Esatpaşa - Fetih - Kayışdağı - İnönü ve Küçükbakkalköy mahalleleri 1/1000 Ölçekli Uygulamalı İmar Planı itiraz dosyalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden resmen geçti. 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de İBB Meclisi’nde verilen onayın, onlarca senedir süren Ataşehir’in imar probleminin çözümlmesi çerçevesinde müjdeli bir haber olduğunun altını çizdi. 

Borsadaki küçük yatırımcılar dikkat! Arsa, konut almış gibi unutacaksınız!

Konut sektöründe yeni gözde tekerlekli evler oldu!

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?


Geri Dön