06 / 05 / 2024

koruma kullanma dengesi içinde imar sorunu çözümü

koruma kullanma dengesi içinde imar sorunu çözümü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, imar sorununun çözümü için Başbakan Erdoğan ile Boğaziçi İmar Kanunu’ nun koruma kullanma dengesi çerçevesinde değişmesi için görüştüklerini söyledi...

Tarihi sit alanlarının koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararı" 31439 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Nitelikli doğal koruma alanlarına kamp alanı yapılabilecek!

Alınan yeni kararla “nitelikli doğal koruma alanlarındaki” yapılara ömrünü tamamlayana kadar kullanma izni verildi ancak buralarda ayrıca bungalovlar dahil kamp alanları kurulabilecek.

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilke kararına göre, kesin korunacak hassas alanlar ve nitelikli doğal koruma alanlarında madencilik faaliyeti yapılamayacak, taş, toprak, kum alınamayacak, toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı gibi malzemeler dökülemeyecek...

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı ile kesin korunacak hassas alanlar, nitelikli doğal koruma alanları ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları olarak yeniden tescil ediliyor..

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı!

7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı ile, Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararının uygulanmasında yaşanan sorunların değerlendirilmesi sonucunda bir madde eklendi..

Doğalgazı doğru ve verimli kullanma yöntemleri!

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Doğalgazı doğru ve verimli kullanma yöntemlerini açıkladı. İşte Ataşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan o yöntemler...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın projeleri devam ediyor!

Ekonomik ve sosyal kalkınma ile çevrenin korunmasının birbirinden ayrılmaz bir bütün. Hepimizin doğayı koruma ve kullanma dengesi içerisinde bir büyüme anlayışına sahip olması gerekiyor.

Muratpaşa falezleri için koruma kullanma esasları belirleniyor!

Antalya'nın en önemli simgelerinden olan doğa harikası falezler Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gözetim altına alındı.Bu süreçte falezlerde çivi çakılmasına izin verilmiyor...

Kentsel Arkeolojik Sit alanları koruma ve kullanma koşulları!

Arkeolojik sit alanları; 1. derece arkeolojik sit, 2. derece arkeolojik sit, 3. derece arkeolojik sit ve kentsel arkeolojik sitler olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılıyor. Peki, kentsel Arkeolojik Sit alanları koruma ve kullanma koşulları nelerdir?

Çevre düzeni planını kim onaylar?

Çevre düzeni planları, genel arazi kullanım kararlarını belirleyen, yerleşme ve sektörler arasında ilişkiler ile koruma-kullanma dengesini sağlıyor. Peki, çevre düzeni planını kim onaylar? Çevre düzeni planı nasıl onaylanır?

Mutlak koruma alanı yönetmeliği!

İçme ve kullanma suyu temin edilen göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alanı ifade ediyor. İşte Mutlak koruma alanı yönetmeliği..

Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları!

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen yaşadıkları devirlerin özelliklerini yansıtan sit alanları tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlar olarak karşımız çıkıyor. Peki, sit alanları koruma ve kullanma koşulları nelerdir?

koruma kullanma dengesi içinde imar sorunu çözümü Haberi

koruma kullanma dengesi içinde imar sorunu çözümü


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Programa AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer ve belediye meclis üyeleri ve adayları da katıldı.


İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde Beykoz sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, öngörünümün imar sorununun çözümü için Başbakan Erdoğan ile Boğaziçi İmar Kanunu’nun koruma kullanma dengesi çerçevesinde değişmesi için görüştüklerini söyledi.


Beykoz’a metro planlara işlendi


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykoz’da sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve spor kulübü yöneticileriyle buluştu. İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in de yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, ülkelerin yerelden kalkındığını belirterek, sadece Beykoz’a 1 milyar 100...