17 / 05 / 2024

Koruma kurullarının görevleri nelerdir

Koruma kurullarının görevleri nelerdir

Arkeoloji, sanat tarihi, müzecilik, mimari ve şehir plancılığı konularında uzmanlaşmış; Bakanlıkça seçilen temsilciden meydana gelen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kurularının görevleri nelerdir? İşte yanıtı..

Numan Kurtulmuş'tan koruma kurullarına sert uyarı!

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Türkiye'deki yanlış restorasyonlar ve koruma kurullarının yapısı ve icraatlarına dönük eleştirilerle ilgili soruları yanıtladı. 

Bartın Güzelcehisar Sahili'nin imar planı onaylandı!

Bartın Güzelcehisar Sahili'nin koruma amaçlı imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandı. Güzelcehisar Lav sütünları turizme kazandırılacak.

Tarihi yarımadanın yapılaşma izni Fatih Belediyesi'nde!

Fatih Belediyesi koruma kurullarını devre dışı bırakarak tarihi yarımadayı imara açma planını devreye soktu. Buna göre 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanları yapılaşmaya açmak için belediye izni yeterli olacak.

Tarihi Yarımada'nın imar planında yetki Fatih Belediyesi'nde!

Fatih Belediyesi koruma kurullarını devre dışı bırakarak tarihi yarımadayı imara açma planını devreye soktu. Buna göre 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanları yapılaşmaya açmak için belediye izni yeterli olacak.

Kayyımın görevleri nelerdir?

Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere kayyım atanıyor. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?

Kapıcının görevleri 2015!

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işleri kapıcı yapıyor. İşte kapıcının diğer görevleri 2015..

Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri!

Havza koruma eylem ve yönetim planları ile taşkın ve kuraklık yönetim planlarının hazırlanması, uygulamaların izlenmesi ve değerlendirmesiyle alakalı çalışmalarını yürüten Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri nelerdir?

Apartman yönetiminde kapıcının görevleri!

Bir apartman veya sitede çalışan kapıcı görevlilerinin yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, apartman yönetiminde kapıcının görevleri nelerdir?

Yapı denetim kuruluşlarının görevleri yeniden düzenlendi!

Yapı denetim kuruluşları, iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına göre düzenlenmesi gereken sağlık güvenlik planına uygun olarak çalışmaların yapıldığını kontrol etmek ve Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğüne bildirmekle görevlendirilecek.

Yapı denetim kuruluşlarının görevleri yeniden düzenleniyor!

Denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetim kuruluşlarına, tespite konu olan yapının, yapı denetimi hizmet sözleşmesi bedelinin yüzde 10 ile yüzde 50'si arasında ceza uygulanacak.

Tapu dairesinin görevleri nelerdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün görevleri, 10.12.2010 tarihinde yürürlüğe giren 6083 sayılı "Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun" ile belirleniyor. Peki, tapu dairesinin görevleri nelerdir?

Belediye imar müdürlüğünün görevleri nelerdir?

İdarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarak tanımlanan belediyelerde iş ve hizmet tanımına göre müdürlükler oluşturuluyor. Peki, belediye imar müdürlüğünün görevleri nelerdir? İşte yanıtı..

Koruma kurulları kimlerden oluşur?

Koruma kurullarının yerine getirmek ile görevli olduğu işler, kurulların çalışma şekilleri ve oluşumu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma mevzuatında açıklanıyor. Peki, koruma kurulları kimlerden oluşur?

Koruma kurullarının görevleri nelerdir Haberi

Koruma kurullarının görevleri nelerdir

Koruma kurullarının görevleri nelerdir?


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında koruma kurullarına ve koruma kurullarının yerine getirmesi gereken görev ve sorumluluklarına dair esaslara da yer veriliyor. Kanuna göre, koruma kurulları, Koruma Yüksek Kurulunun ilke kararları çerçevesinde olmak kaydıyla aşağıdaki işleri yapmakla görevli ve yetkilidir:


- Bakanlıkça tespit edilen veya ettirilen korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının tescilini yapmak,


- Korunması gerekli kültür varlıklarının gruplandırılmasını yapmak,


- Sit alanlarının tescilinden itibaren bir ay içinde geçiş dönemi yapı şartlarını belirlemek,


- Koruma amaçlı imar planları ile bunların her türlü değişikliklerini inceleyip onamak, (1)


- Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının koruma alanlarının tespitini yapmak,


- Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarından özelliklerini kaybetmiş olanlarının tescil kaydını kaldırmak,


- Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ve koruma alanlarıyla...