27 / 05 / 2024

Koruma Kurulu Haydarpaşa Gar binası uygulama projesi hakkında son kararını verdi mi

Koruma Kurulu Haydarpaşa Gar binası uygulama projesi hakkında son kararını verdi mi

Haydarpaşa Garı restorasyon projesiyle ilgili olarak İstanbul 5 No'lu Koruma Kurulu'nun Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu hakkında şikayetçi olmaya hazırlandığını duyurmuştuk. Bugün 5 No'lu Kurul'dan projeye dair yeni bir bilgi geldi...

CHP'den Haydarpaşa ve Sirkeci garı açıklaması!

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, TCDD'nin açtığı Haydarpaşa ve Sirkeci garı için yapılan ihaleden elenmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Haydarpaşa Garı, Hızlı Tren’in ilk istasyonu olacak!

Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na, peron alanlarıyla ilgili yapılan itirazı görüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, planların revize edilmesine karar verdi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin acil bölümünde inceleme yapıldı!

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde süren tadilat ile ilgili İstanbul Tabip Odası'ndan bir grup heyet inceleme yaptı.

Nazif Zorlu'nun villasına Koruma Kurulu incelemesi!

Koruma Kurulu, 2.Grup tarihi eseri “müze yapacağım” diyerek aldığı, ancak müze yerine havuzlu villa yaptırdığı iddiasıyla Zorlu Holding’in patronu için inceleme başlattı. A.Nazif Zorlu için 3 yıla kadar hapis cezası istenebileceği gündeme geldi.

1947 yılında Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay geçmiş!

1947 yılında Üsküdar ile Kadıköy arasında çalışan tramvay hattının yeni güzergahı olarak Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçmiş. Tramvayın köprüden geçmesiyle Üsküdar - Kadıköy yolu da kısalmış.

1939 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı nazım imar planını tasdik eden Bayındırlık Bakanlığı, Prost'un planına göre Yenikapı'da inşa edilmesi planlanan İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa ile Harem arasında yapılmasını istemiş.

1938 yılında Haydarpaşa Lisesi'nin önüne spor kompleksi yapılacak!

Bugün Marmara Üniversitesi'nin bir kampüsü olan eski Tıbbiye binasının önünde bulunan, denize kadar uzanan boş arsa 1938 yılında Celal Bayar'ın emriyle Haydarpaşa Lisesi'ne terk edilecekmiş ve bu araziye bir spor kompleksi inşa edilecekmiş.

Haydarpaşa Limanı imar planlarına iptal kararı!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Liman ve geri sahası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığını belirtilerek iptal edildi.

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal edildi!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limanı ve Geri Sahası'na ilişkin nazım imar planına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilerek iptaline karar verildi.

1936 yılında Haydarpaşa Limanı ıslah edilecek!

1936 yılında Nafia Vekaleti (Bayındırlık Bakanlığı) tarafından işletilen Haydarpaşa Limanı, ihtiyaca daha uygun şekilde genişletilerek ıslah edilecekmiş. Haydarpaşa'daki liman, çağdaş yükleme ve boşaltma vasıtılarıyla teçhiz edilecekmiş.

1935 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1935 yılında yapılması düşünülen İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş. Limanın Haliç veya Yenikapı'da yapılması yerine, deniz yoluyla getirilen emtianın Anadolu'ya sevki için limanın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş.

Taş Yapı Haydarpaşa'da otel mi inşa edecek?

Taşyapı, Haydarpaşa’da 80 metre yüksekliğinde 600 odalı otel inşaatına başladı. 116 bin metrekare yapılaşmanın olacağı sahip arazide yerin altında 77 bin 500 metrekare yerin üstünde ise 42 bin metrekare inşaat yapılacak.

Sit alanı koruma kurulu nedir?

Sit alanların korunması adına Bakanlık tarafından Sit alanı koruma kurulu oluşturuluyor. Koruma kurulları sit alanlarının türüne ve derecesine göre koruma imar planları hazırlıyor. Peki, sit alanı koruma kurulu nedir?

Koruma Kurulu Haydarpaşa Gar binası uygulama projesi hakkında son kararını verdi mi Haberi

Koruma Kurulu Haydarpaşa Gar binası uygulama projesi hakkında son kararını verdi mi


Haydarpaşa Gar Binası Restorasyon Projesi'nde yeni bir sürece giriliyor... Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun İstanbul 5 Nolu Koruma Kurulu'nun onayladığı restorasyon projesine ruhsat vermemesiyle duran ancak TCDD'nin itirazında "Bugüne kadar bir yerel yönetimin Koruma Kurulunun onayladığı bir projeye “ben onay vermem” dediği görülmemiştir" çıkışı ile gözlerin çevrildiği İstanbul 5 No'lu Koruma Kurulu, karşı atağa hazırlanıyor...


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu hakkında Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda şikayetçi olacağına dair kulis bilgisini iki gün önce (16 Eylül Salı günü) duyurmuştuk...


Koruma Kurulu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'ndan şikayetçi olacak! Haberimizi okumak için tıklayın!

Haberde, Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu ile ilgili kararın 13 Eylül...