05 / 05 / 2024

Koruma Kurulu Nevşehir Kalesi kentsel dönüşüm projesine uyarısı ne

Koruma Kurulu Nevşehir Kalesi kentsel dönüşüm projesine uyarısı ne

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etap plan taslağının sit sınırları dikkate alınarak düzeltilmesini istedi. Kurul karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Galata Kulesi’ndeki restorasyon projesine Koruma Kurulu'ndan onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınan tarihi Galata Kulesi’nin beden duvarlarının darbeli matkapla delinmesinden sonra koruma kurulu tarihi kuleyle ilgili restorasyon projesine onay verdi...

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

SİT alanındaki yapılar için para iadesi yok!

Koruma Kurulu, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Valilik SİT alanları içinde kalan yapılar için yıkım kararı verdi ve ödenen paraların iade edilmeyeceğini açıkladı.

Nevşehir Kalesi ve çevresine kentsel dönüşüm ödülü!

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nevşehir Belediyesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'İdealkent Projesi yarışmasında Düzenleme Kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

Nevşehir'in Tarihi Türbesi yenilenecek!

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izni doğrultusunda Hasan Emmi Türbesinde koruma ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Nevşehir Avanos'ta halk imar planı hakkında bilgilendirildi!

Nevşehir ilinin Avanos ilçesinde Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı çalışmaları hakkında, halka bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Revizyon planı raporlarında göz önüne alınmak üzere vatandaşların görüşleri alındı.

Nevşehir Eski Hamam'a 50 bin TL'lik hibe desteği!

Nevşehir Eski Hamam'daki koruma ve kurtarma çalışmaları için Tarihi Kentler Birliği, 50 bin TL'lik hibe desteği sağladı.

Nevşehir'de arazi toplulaştırması kararında değişiklik yapıldı!

Nevşehir Ürgüp'te bazı yerlerde arazi toplulaştırılması yapılması hakkındaki 25/7/2011 Tarihli ve 2011/2086 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın eki listede değişiklik yapılmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yay

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümde son durum!

Başkan Hasan Ünver, Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu tarafından 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak belirlenen 360 bin metrekarelik bir alanda sadece 6 bin metrekarelik bir alan içinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi değerlendirildi!

Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, yapılan tahsislerin iptali, yeni başvuruların değerlendirilmesi ve arıtma tesisinde yaşanan sıkıntıları görüştü.

Nevşehir'de 9 köy için koruma amaçlı imar planı hazırlanıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresinin yetki alanında kalan Ürgüp İlçesi, Ayvalı, Bahçeli, Cemil,Taşkınpaşa, Şahinefendi, Karain, Karacaören, Çökek ve Boyalı köylerine ait koruma amaçlı imar planı hazırlanıyor.

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşüme sit alanı uyarısı!

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etap plan taslağının sit sınırları dikkate alınarak düzeltilmesini istedi. Kurul karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nevşehir'de icradan 3.4 milyon TL'ye rehabilitasyon binası!

Nevşehir 1. İcra Dairesi; Merkez ilçesinde yer alan rehabilitasyon merkez binasını 3 milyon 453 bin 348 TL'den satışa çıkarıyor. İhalesi 13 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilecek...

Koruma Kurulu Nevşehir Kalesi kentsel dönüşüm projesine uyarısı ne Haberi

Koruma Kurulu Nevşehir Kalesi kentsel dönüşüm projesine uyarısı ne

Kültür ve Turizm Bakanlığı Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap plan taslağının sit sınırları dikkate alınarak düzeltilmesine, bu alandaki tescilli kültür varlıklarının 09.10.2009 gün ve 2342 sayılı Kurul kararıyla belirlenen koruma alanı sınırlarının plan üzerine işlenerek Kurul'a teslim edilmesine karar verdi. 


Koruma Kurulu'nun kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o karar; 


Kültür ve Turizm Bakanlığından:

NEVŞEHİR KÜLTÜR VARLIKLARINI

KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Dosya No                  : 50.00.0.1                                                             Toplantı Yeri

Toplantı Tarihi           : 16-17-18/10/2014-81  ...