07 / 05 / 2024

korunacak sokak ne demek

korunacak sokak ne demek

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince yapılan tespit çalışmaları neticesinde korunan alan, korunacak sokak ve taşınmaz mallar gibi alanlar belirleniyor. Peki, korunacak sokak nedir? Korunan alan nedir?

Murat Kurum: Bugüne kadar 2 bin 787 bölgeyi doğal sit alanı ilan ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Bugüne kadar 2 bin 787 ayrı bölgeyi doğal sit alanı, 171 tabii güzelliğimizi kesin korunacak hassas alan ilan ettik." dedi.

'Flamingo cenneti' Erçek Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van'ın İpekyolu ilçesinde, birçok kuş türüne ev sahipliğinde bulunan Erçek Gölü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Migros, Balance Güneşli Yaşam Sokağı'nda açıldı!

A plus olarak tasarlanan Balance Güneşli’de çalışanların ve bölgede yaşayanların sosyal hayatına hareketlilik getiren ve sokak kültürünü yansıtan Yaşam Sokağı’nda Migros MJet açıldı...

Balance Güneşli'de Sokak Kahvecisi açıldı!

Güneşli bölgesinde yaşayanların sosyal ve günlük ihtiyaçlarına yönelik oluşturulan ve sokak kültürünün yaşatıldığı "Yaşam Sokağı"nda markalar yerlerini almaya başladılar. 

Anadolu Üniversitesi'nden İzmit Belediyesi'ne yer tahsisi!

Mülkiyeti Anadolu Üniversitesi’ne ait olan İzmit Karabaş Mahallesi Şehit Musa Sokak’taki iş yeri İzmit Belediyesi’ne tahsis edildi.

Çatalca Akalan Mahallesi'ne yeni köprü!

Çatalca Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; Akalan Mahallesi Yediverenler Sokak, Yalıköy Mahallesi Seyhan Caddesi'nde mevcut dereye büzler yerleştirilerek köprü yapıldı.

İstanbul'a güneş enerji santralleri inşa edilecek!

Günde ortalama 3 milyon metreküp su tüketen İstanbul'da su kaynakları güneş enerjisi santralleriyle korunacak. Melen, Istrancalar ve Darlıkta enerji ölçüm işi ihale edildi.

Ottoman Evershıne İnşaat Proje Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ottoman Evershıne İnşaat Proje Ticaret Anonim Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 29 Nisan'da Kağıthane, Sultan Selim Mahallesi, Hümeyra Sokak No:7 Nef 09 Nef Ofis'te kuruldu.

Ottoman Evershıne Gayrimenkul Yatırımı Anonim Şirketi kuruldu!

Ottoman Evershıne Gayrimenkul Yatırımı Anonim Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 29 Nisan'da Kağıthane, Sultan Selim Mahallesi, Hümeyra Sokak, No:7 Nef 09,Nef Ofis'te kuruldu.

Güneşhan Enerji İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşhan Enerji İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sedat Han ve Ahmet Güneş ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 11 Nisan'da Ataşehir, Kayışdağı Mahallesi, Nusret Sokak'ta kuruldu.

Malatya'ya sokak hayvanları için bakım evi inşa ediliyor!

Bugüne kadar yaptığı birçok projeyle Türkiye’de örnek teşkil eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de sokak hayvanları için doğal ortamda ‘Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi’ yapıyor.

Sakarya Şal Sokak'a yeni yüz!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde başlatılan çalışmayla Şal Sokak yeni yüzüne kavuşturuldu. 1. etap kapsamında bölgedeki altyapı ve yağmursuyu çalışmaları sonlandı.

Osmangazi Kale Sokak yeni bir çehreye kavuşuyor!

Tophane'deki Saltanat Kapı'nın bitişiğindeki Kale Sokak, Osmangazi Belediyesi tarafından yenilendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgede bugüne kadar bin 825 metrekare granit yol düzenlemesi yapıldığını söyledi.

korunacak sokak ne demek Haberi

korunacak sokak ne demek

Korunacak sokak nedir?

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 3 üncü maddesinde tanımlanan ve 6 ncı maddesinde açıklanan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 7 nci maddesine göre bu yönetmelikte belirtilen usuller, esaslar ve kıstaslar doğrultusunda, oluşturulacak bir ekip tarafından, teknik bir çalışma ile değerlendirilerek belgelendirilmesini, koruma amaçlı imar planı müellifi, üniversiteler ya da bilimsel araştırma yapan uzmanlarca veya ilgili meslek odası gibi konu ile doğrudan ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarca bu yönetmeliğe göre hazırlanarak Bakanlık ilgili birimlerine iletilen çalışmaların Bakanlık ilgili birim elemanlarınca yerinde kontrol ediliyor.


Yapılan çalışmalar sonucunda, korunması gerekli taşınmaz mallar, korunacak alan ve korunacak sokak gibi alan tespitleri yapılıyor. Peki, korunacak sokak nedir? Korunma alanı nedir?


Korunacak sokak ne...