09 / 05 / 2024

Kotanlı Barajı maliyeti

Kotanlı Barajı maliyeti

Çıldır ilçesi sınırlarından geçen Kura Nehri üzerinde yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlanılan Kotanlı-1 Barajı'nın yapımında sona gelindi...

Kotanlı Barajı'nda sona yaklaşılıyor!

Çıldır ilçesi sınırlarından geçen Kura Nehri üzerinde yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlanılan Kotanlı-1 Barajı'nın yapımında sona gelindi...

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Alanya Yeniköy Barajı inşaatında son durum ne?

14 Ekim 2015 tarihinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temelini attığı Maliyeti 29 milyon 367 bin 903 TL olan Alanya Yeniköy Barajında çalışmalar devam ediyor. Alanya Yeniköy Barajı ile 12 bin 250 dekar tarım alanı suya kavuşacak.

Kaş Sütleğen Barajı temel atma töreni 20 Ekim'de!

Kaş ilçesine 20 Ekim Salı günü temelini törenle atacakları Kaş Sütleğen Barajı hakkında bilgiler veren Özgür, “Temelini atacağımız Kaş Sütleğen Barajı’nın maliyeti 25 Milyon 958 Bin 861 TL." dedi.

Milas Derince Barajı'nı Başbakan açacak!

Muğla'da aralarında Milas Derince Barajı'nın da bulunduğu toplam maliyeti yaklaşık 45 milyon lira olan tesislerin açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu yapacak. Toplu açılış töreni, 30 Kasım'da Balıkesir'de düzenlenecek

Ardahan'da baraj inşaatında düşen işçi öldü!

Alınan bilgiye göre, Çıldır ilçe sınırlarında yapımı süren Kotanlı Barajı'nda çalışan Umut Çiçekdağ (19), kalıp sökmeye çalışırken dengesini kaybederek düştü. Hastaneye götürülen Çiçekdağ, yolda yaşamını yitirdi.

Baraj inşaatında düşen işçi öldü!

Ardahan'ın Çıldır ilçe sınırlarında yapımı süren Kotanlı Barajı'nda çalışan Umut Çiçekdağ (19), kalıp sökmeye çalışırken dengesini kaybederek düştü. Umut Çiçekdağ, hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

Palmet Enerji, Eriç Barajı ve Hes Kompleksi'ni 4 yıl içinde tamamlayacak!

Palmet Enerji, Türkiye'nin en çevreci projelerinden biri olan Eriç Barajı ve Hes Kompleksi'nin yapımı için gerekli tüm izinleri aldı. Maliyeti yaklaşık 600 milyon doları bulacak proje 4 yıl içinde tamamlanacak...

Yusufeli Barajı'nın temeli bugün atılıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaklaşık 40 yıldır yapılması planlanan Yusufeli Barajı ve HES'in temeli bugün atılacak. Erdoğan Barajı, Türkiye'nin en yüksek, çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde ise dünyanın üçüncü yüksek barajı olacak..

Adana Baraj Seddi'ndeki çalışmalar tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi, baraj seddinde asfalt çalışmalarını tamamladı, kent merkezini Çukurova Üniversitesi’ne bağlayan bu önemli hat trafiğe yeniden açıldı.

Adana Baraj Seddi'nde asfaltlama çalışmaları başladı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Çukurova Üniversitesi arasındaki en önemli ulaşım hatlarından biri olan Baraj Seddi'ni asfaltlıyor.

Asrın Projesi ilerliyor ! Alaköprü Barajı'nın yüzde 60'ı bitti!

Asrın Projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında çalışmaları süren Alaköprü Barajı'nın yüzde 60'ı, isale hattının ise 2 kilometrelik kısmı tamamlandı.

Ilısu Barajı inşaatının durdurulması talep edildi!

Doğa Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Danıştay kararının uygulanıp, Ilısu Barajı inşaatının durdurulması talebiyle eylem yaptı

Kotanlı Barajı maliyeti Haberi

Kotanlı Barajı maliyeti


Türkiye'nin nüfus olarak en küçük kenti olan Ardahan'da, ilin elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla bir süre önce inşaatına başlanan Kotanlı-1 Barajı'nın tamamlanması için yoğun bir çalışma yürütülüyor.


Çıldır ilçesi sınırlarından geçen Kura Nehri üzerinde yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlanılan ve gelecek yıl elektrik üretimine geçmesi planlanan baraj, yaklaşık 50 milyon dolara mal olacak.


Tamamlandığında yılda 80 megavatla kentin ihtiyacından fazla elektrik üretecek Kotanlı-1 Barajı'nın yapımında sona gelindi.


Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barajların milli ekonomiye büyük katkılarının olduğunu ifade ederek, bu yatırımların ülkenin büyüdüğünün göstergesi olduğuna işaret etti.

Bilmez, Kotanlı-1 Barajı'nın üretime başlamasıyla Ardahan'da diğer barajların da katkıları ile yıllık ortalama 215 megavat elektrik üretileceğini anlatarak, şu bilgileri aktardı: 

"Kotanlı-1 Barajı'nde son aşamaya gelindi. Bu baraj, önümüzdeki yıl inşallah yılda 80 megavat...