02 / 05 / 2024

kovada gölü sit alanı

kovada gölü sit alanı

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 46. toplantı gündemi belli oldu. Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak olan toplantı 22 Aralık'ta gerçekleştirilecek...

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Bitlis'teki 'Sodalı Göl' doğal sit alanı olarak tescil edildi!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan "Sodalı Göl", doğal sit, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı oldu.

Murat Kurum: Dipsiz Göl doğal sit alanı ilan edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Gümüşhane'de "Dipsiz Göl" olarak anılan bölgenin doğal sit alanı ilan edileceğini söyledi.

Konya Obruk Gölü Doğal Sit Alanı korunacak!

Konya İli Karatay İlçesi sınırları içerisinde bulunan Obruk Gölü Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tuzla Gölü kesin korunacak alan ilan edildi!

Adana ili, Karataş ilçesi sınırları içerisinde bulunan Tuzla Gölü Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Saklıgöl kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Denizli ili, Honaz ilçesi, Yukarıdağdere mahallesinde bulunan Saklıgöl potansiyel sit alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaga Gölü için 'Koruma Amaçlı İmar Planı' onaya sunuldu!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yer alan doğal sit alanı Gaga Gölü için hazırlanan 'Koruma Amaçlı İmar Planı', Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na onaya sunuldu.

Erzurum Tortum Gölü için imar planı çalışması yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi’nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıyor.

Tortum Gölü'ne koruma amaçlı imar planı!

Tortum Gölü ve Şelalesi’nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapılıyor, Bu çalışmalar kapsamında birinci etabı tamamlanan Jeolojik ve Jeoteknik Etüt çalışması sonrası ikinci etap sondaj işlemi başlatıldı.

Erzurum Tortum Gölü'ne imar planı hazırlanıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi’nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıyor.

Gölyazı ve Uluabat Gölü turizme açılıyor!

Bursa’nın önemli turizm bölgelerinden biri olan Gölyazı, sahip olduğu tarihi ve doğal sit alanlarıyla turizme kazandırılacak. Uluabat Gölü ve çevresi de koruma altına alınacak.

kovada gölü sit alanı Haberi

kovada gölü sit alanı


ANTALYA TABİAT VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KOMİSYONU 46.TOPLANTI GÜNDEMİ


TOPLANTI NO                       : 46

TOPLANTI TARİHİ VE SAATİ : 22 Aralık 2014 / 09:00

TOPLANTI YERİ                    : Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası


22.12.2014 Tarihinde Görüşülecek Konular:


 1. Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Barbaros Mahallesi Mescit Sokak İmaret Camisinin bahçesindeki tescilli Çınar Ağacının devrilmesi sonucunda kaldırılması talebinin değerlendirilmesi.

 2. Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Demircikara Mahallesi I. Derece Doğal Sit Alanındaki 447 ada 4 parselde tamamen kurumuş ve ekonomik ömrünü tamamlamış ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi şartıyla kaldırılması talebinin incelenmesi. 

 3. Antalya İli, Kepez İlçesi Vakıf Zeytinliği I. Derece Doğal Sit Alanında plan tadilatı talebinin değerlendirilmesi.

 4. Antalya İli, Gazipaşa İlçesi,...