06 / 05 / 2024

köy senedi geçerlilik süresi

köy senedi geçerlilik süresi

Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. Bu noktada köy senedi olarak da bilinen muhtar satış sözleşmesi söz konusu oluyor. Peki, köy senedi geçerli midir?

Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti! 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 16 bin 666 ev yıkıldı!

Türkiye'de 12 Kasım 1999'da Düzce'de meydana gelen depremin üstünden 24 yıl geçti. 782 kişi yaşamını yitirdiği depremde 16 bin 666 ev yıkıldı.

Köy 3. Etap ve Fikirtepe projelerinin geçici kabulü yapıldı! Emlak Konut GYO duyurdu! 

Emlak Konut GYO, Köy 3. Etap ile Fikirtepe 3419/1 Parsel Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen yıktı geçti! Bu rakamları görenler gözlerine inanamadı! Canlı altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yükselişe geçti. Gram altın Kapalıçarşı'da 1.500 lirayı aştı. Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen Yıktı geçti! Bu rakamları görenler gözlerine inanamadı! 23 Haziran 2023 altın fiyatları...

Kıymetli metal gümüşten şok hamle! Gümüş ortalığı yıktı geçti! Son dakika gelişmesi...

Küresel piyasalarda dolar kurunun değer kazanması gümüş fiyatlarının düşmesine neden oldu. Gümüş resmen ortalığı yıktı geçti. Peki güncel gümüş fiyatları bugün ne kadar? İşte 13 Temmuz 2022 gümüş fiyatlarında son dakika gelişmesi...

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap  1789 Ada 3 Parsel, 1790 Ada 3 Parsel Konut İnşaatları ve Ada Dışı İmar Yolları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 31 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Köy 2. Etap kapsamında bulunan Park Düzenleme İşleri'nin kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 24 Aralık tarihinde onaylandı.

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 5 yıl uzatılması için alınan Olağan Genel Kurul toplantısı kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendi. 

KÖY Zekeriyaköy 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy İkmal İnşaatı İşi'nde (KÖY 2. Etap), 1789 Ada 2 Parsel ve 1789 Ada 4 Parsel Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kısmi geçici kabulü yapılmış olup kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı.

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacıyla Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin tadil tasarısı kabul edildi. 

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatılacak!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması için Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin başvuru yapıldı. 

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy'ün kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı! 

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde  (Köy Zekeriyaköy) kısmi geçici yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı onaylandı.

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin başvurusu onaylandı.

Akmerkez GYO sermaye tavanının geçerlilik süresi için SPK'ya başvurdu!

Akmerkez GYO kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurularak bu hususta izin alınmasına karar verildi.

köy senedi geçerlilik süresi Haberi

köy senedi geçerlilik süresi

Köy senedi geçerli midir?

Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. 


Bu noktada köy senedi olarak da bilinen muhtar satış sözleşmesi söz konusu oluyor. 


Satış sözleşmesinin yapıldığı tarihte kadastro yapılmamış ise, sözleşme geçerli kabul ediliyor. 


Ancak kadastro çalışması yapılmış, gayrimenkuller tapu kütüğüne kaydedilmişse bu sözleşme geçersiz olarak kabul ediliyor.


Köy senedi geçerliliği..

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor.


Satış ispatı için yazılı bir devir sözleşmesinin yapılması gerekiyor. Muhtar huzurunda yapılan bu sözleşmeye mührün basılması durumunda; sözleşme muhtar satış senedi niteliği kazanıyor.


Köy senedi geçerlilik süresi..

Kadastro Kanunu

Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi ve hak düşürücü süre:

Madde 12 – 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro...