19 / 05 / 2024

Kozbeyli Köyü yenileniyor

Kozbeyli Köyü yenileniyor

Kozbeyi köyü 400 yıllık taş evleri ile aslına uygun bir şekilde Gediz Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencileri tarafından restore edilecek. Foça Kaymakamlığı ve Foça Belediyesi protokolü imzaladı

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Bursa Aksu Köyü’ndeki tarihi okul yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında Bursa’nın en merkezi konumlarından biri olan’ Aksu Köyü’nün tarihi okul binasında sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Atatürk'ün Çanakkale Bigalı köyündeki evi restore ediliyor!

Çanakkale’de, Atatürk’ün Anafartalar Grup Komutanı iken 19. Tümen Karargahı olarak kullandığı Bigalı köyündeki evi yenileniyor.

Arhavi Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi yenileniyor!

Doğu Karadeniz’in ilklerinden olan ve Arhavi ilçesine bağlı Dikyamaç Köyündeki “Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi”ne Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgisi dikkat çekiyor.

Batman Sason'un köy yolları yenileniyor!

Sason İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, yüklenici bir firma tarafından köy ulaşım ve altyapı yatırımlarını yerinde inceledi.

Kadıköy'ün parkları yenileniyor!

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçedeki parklarda bir süredir devam eden yenileme çalışmalarını tamamlayarak Kadıköylülerin hizmetine sundu.

Bursa Yenişehir'de köy yolları yenileniyor!

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde asfaltsız köy kalmayacak.AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, 2016-2017 yılı asfaltlama programını yaptıklarını belirtti.

Adana Kozan'daki köy yolları yenileniyor!

ADANA'nın Kozan İlçe Belediyesi, köy yollarında bakım, onarım ve asfalt çalışması başlattı. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, köy yollarının bakım ve onarımı için Akçalıuşağı Köyünde kum ocağı kurduklarını söyledi

Karesi'deki köy konakları yenileniyor!

Mahalle statüsüne geçen kırsal mahallelerde hizmetlerini sürdüren Karesi Belediyesi, halkın yoğun olarak kullandığı köy konakları ve kahvehanelerde tadilat çalışması yapıyor.

Kandıra'da 14 köy yolu yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra'nın kuzeybatısında yer alan 14 köyde yol çalışması yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köy yollarında yenileme ve bakım çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Bostanlı Deresi'nin kıyıları yenileniyor!

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez'i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen "İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında, sıra, Bostanlı Deresi ve yakın çevresine geldi.

Başiskele köy yolları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylere ulaşım sağlayan grup köy yollarında yenileme çalışması yapıyor. Bu kapsamda Yuvacık baraj yolu olarak bilinen grup yolunda da asfaltlama çalışması yapıldı.

Kocaeli köy yolları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köy yollarında yenileme çalışmalarına devam ediyor. İzmit köylerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Fen İşleri Daire Başkanlığı ’na bağlı ekipler, köy yollarında da çalışmalarını sürdürüyor.

Kozbeyli Köyü yenileniyor Haberi

Kozbeyli Köyü yenileniyor

Gediz Üniversitesi tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 1600'lü yıllarda kurulan, her karışı tarih kokan Kozbeyli köyü yenilenip turizme kazandırılacak. Tarihi köy için Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, Kozbeyli Muhtarlığı ve Köy Güzelleştirme Derneği eşgüdümünde bir süre önce harekete geçildi.


Mimarlık Bölümü akademisyenleri ve aralarında yabancıların da olduğu öğrenciler sahaya indi. RS Proje İnşaat Şirketi ve harita mühendisi Hasan Yılmaz'ın da teknik destek verdiği çalışmalar sonucunda kısa sürede 21 taş binanın rölövesi hazırlandı. Şimdi sıra, kimileri yıkılmaya yüz tutan ata yadigârı yapıları restorasyonla ayağa kaldırmaya geldi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Foça Kaymakamı Adem Arslan ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ bu amaçla Kozbeyli Meydanı'nda protokol imzaladı. Kozbeyli sakinlerinden eski CHP Milletvekili Kemal Anadol, köy halkı ve Gedizli gençler de yer aldı....