19 / 05 / 2024

kredi ile konut almak

kredi ile konut almak

Kre­di ile alı­nan evin ki­ra­ya ve­ril­me­sin­den el­de edi­len ki­ra ge­li­ri için ge­lir ver­gi­si öden­mi­yor. Ki­ra­ya ve­ri­len bir adet ko­nu­tun “sa­tın al­ma be­de­li­nin yüz­de 5’i, beş yıl sü­re ile­” ki­ra ge­li­rin­den in­di­ri­le­bi­li­yor

Kredi ile konut alınır mı?

Kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle birçok kişi ev alma planını ertelemek zorunda kaldı. Peki yüksek kredi faizlerine rağmen ev almak mantıklı mı? 300 bin takipçili Temettü Hocam, taksit ödeme imkanı olanlara bakın ne tavsiye etti…

Kredi ile ev almak isteyenler dikkat! Kredi kullanmak yerine bunu yapabilirsiniz

Birçok kişi artan kredi faizleri nedeniyle ev sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalıyor. Kredi ile ev alanlar içinse yüksek geri ödemeler söz konusu. Gayrimenkul danışmanı Arif Güdül, kredi almak yerine yeni bir alternatif sundu.

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

Kredi ile konut ve araba almak hayal oldu! 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lirayı aşıyor!

Banka kredilerinde yükseliş devam ediyor. Kredi ile ev ve araba sahibi olmak isteyenler ise yüksek faizler altında resmen eziliyor. 400 bin liralık kredinin geri ödemesi şu anda 1 milyon lirayı aşıyor.

Kredi ile konut alma dönemi bitti, durgunluk dönemi başladı! Konut satan çok, alıcı yok! 

Fiyatlarda yaşanan artış, faiz oranlarının zirveye ulaşması ve ekonomideki sıkıntılı süreç en çok da gayrimenkul sektörünü etkiledi. Vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı konut almakta zorlanıyor.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

Yüzde 0 faizli kredi ile Citroen C3 sahibi olabilirsiniz!

Otomobil almak isteyenlere Citroen'den sevindirici bir haber geldi. Yüzde 0 faizli kredi ile Citroen C3 sahibi olabilirsiniz! Nasıl mı? İşte detaylar...

Vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Öğrencilerin heyecanla beklediği vergisiz bilgisayar, telefon ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Vergisiz vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Kredi ile ev almak isteyenlere kritik uyarı: Kredi maliyetini düşüren avantajlı yöntemleri seçin!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi ile konut sahibi olmak isteyenleri, kredi maliyetlerini düşüren avantajlı fırsatları seçmeleri konusunda uyardı.

Konut sektörünün gözü ekim ayında! İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Ekim ayında açıklanacak olan İlk Evim kampanyasın konut fiyatlarına nasıl yansıyacağını açıkladı. Peki İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Kredi ile döviz, altın, kripto para alınamayacak, kredi isteyenler parayı nereye harcayacağını da açıklayacak

Bankalar artık kredi isteyenlere “kredi ile döviz, altın almayacağım” belgesi imzalatıyor, alınan ihtiyaç kredisinin nereye harcanacağına ilişkin de detaylı açıklama istiyor.

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

kredi ile konut almak Haberi

kredi ile konut almak


Hem ev sa­hi­bi olup hem de alı­nan ki­ra ile kre­di tak­sit­le­ri­nin bir kıs­mı ya da ta­ma­mı öde­ne­bi­li­yor. Ge­nel­de evi olan­lar için bu du­rum avan­taj­lı. Kre­di ile alı­nan evin ki­ra­ya ve­ril­me­sin­den el­de edi­len ki­ra ge­li­ri için ge­lir ver­gi­si öden­mi­yor.


Avan­taj şöy­le:

- Ki­ra ge­li­ri olan­lar, bu ge­lir­le­ri­ni be­yan edip ge­lir ver­gi­si öde­mek zo­run­da­lar.

- Be­yan edi­len ki­ra ge­li­rin­de, “ger­çek gi­de­r” yön­te­mi se­çi­lir­se Ge­lir Ver­gi­si Ka­nu­nu­’na gö­re, “Ko­nut kre­di­si ne­de­niy­le öde­nen fa­iz­le­rin ta­ma­mı gi­der ola­rak in­di­ri­le­bi­li­yo­r” (iş­ye­ri ki­ra­sı el­de eden­ler için de bu avan­taj var).

- Ki­ra­ya ve­ri­len bir adet ko­nu­tun “sa­tın al­ma be­de­li­nin yüz­de 5’i, beş yıl sü­re ile­” ki­ra ge­li­rin­den in­di­ri­le­bi­li­yor (GVK. Md. 74/4).


- Ki­şi ken­di­si ki­ra­da otu­ru­yor­sa, al­dı­ğı ki­ra­lar­dan öde­di­ği ko­nut ki­ra­sı­nı da in­di­re­bi­li­yor (GVK Md. 74/9).

- Ki­ra­ya ve­ri­len ev­le­rin; ona­rım ve...