07 / 05 / 2024

kredi vadesi

kredi vadesi

Geçen ay ticari kredilere tavan faiz uygulaması getiren Merkez Bankası şimdi de kısa vadeli ticari kredilerin maliyetini yükselten bankalara başka bir sınırlama getirmeye hazırlanıyor.

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Acil nakite ihtiyacı olanlar dikkat! Şimdi al, 3 ay sonra öde! İşte banka banka güncel kredi faiz oranları!

Özel ve kamu bankalarından bütçe planlaması dahilinde kredi almak mümkün olurken bu süreçte kredi çekmek istediğiniz miktar ve kredi vadesi büyük önem taşıyor. Bankalar ödeme planına ilişkin ayrıntıları internet şubelerinden paylaşıyor. İşte banka banka ihtiyaç kredi faizsi oranları!

İhtiyaç kredi vadesi değişti! BDDK tüketici kredileri ne kadar oldu? İşte BDDK'nın kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomide atılacak yeni adımlar doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde vadelerine yönelik yeni karar aldı. Peki, İhtiyaç kredi vadesi kaç ay oldu? İşte detaylar...

Kredi kartı kullananlar dikkat! BDDK'dan flaş açıklama!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartına yapılan taksit süreleri ile ilgili yeni düzenlemeye gitti. Altın alımında kredi kartına taksit sayısı 6 ay yerine artık 3 ay yapılacak. 120 bin TL ve altında olan taşıt alımlarında kredi vadesi 60 aydan 48 aya düşürüldü.

Annenin üzerine olan evde çocukların hakkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annemle eşime bankadan kredi kullanarak ortak ev aldım. Kredi bana çıkmadı ama ben ödeyeceğim. Kredi vadesi 10 yıl. 2 tane kız kardeşim var. Annemin vefat durumunda sorun çıkarsa evin yarısı için noterden satış için kağıt alsam olur mu? Ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Çiftçilerin kredi ve kira ödemeleri ertelendi!

 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilerin, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek olan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan Hazine destekli kredi geri ödemelerini faizsiz olarak 6 ay ertelediklerini söyledi.

Bakan Albayrak: Çiftçiye 6 milyar liralık kredi borcunu öteleme imkanı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek Hazine destekli kredi geri ödemelerinin faizsiz 6 ay ertelenmesi ile çiftçiye yaklaşık 6 milyar liralık borcunu öteleme imkanı sunduklarını bildirdi.

BDDK'dan kredilere sınırlama! Konut kredisinin vadesi değişti mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Buna göre; tüketici kredilerinin vadesi 48 ayı aşamayacak...

Kredi borcu devam eden ev satılabilir mi?

TÜİK verilerine göre ülkemizde satılan konutların neredeyse yüzde 35’i, konut kredisi kullanılarak alınıyor. Konut kredisinin vadesi de düşünüldüğünde, aslında azımsanmayacak bir konut satışı kredi borcu devam ederken yapılıyor.

Yapı Kredi Koray GYO 27 milyon TL kredi kullanacak!

Yapı Kredi Koray GYO vadesi dolan 27 milyon TL tutarındaki kredisini yenileyerek, Vakıfbank aracılığıyla yüzde 12,10 sabit faizle 27 milyon TL spot kredi kullanacak.

Konut kredisi maaşın kaç katına kadar veriliyor?

Kredisi başvurusu aşamasında en çok merak edilen konulardan biri de maaşın kaç katına kadar kredi alınabileceği konusudur. Talep edilen kredi türüne göre kredi vadesi, dolayısıyla ödenecek kredi taksit tutarı değişmektedir.

Yapı Kredi Koray GYO kredi yeniledi!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., vadesi dolan 5.082.080 USD kredinin yenilenerek, Vakıfbank'tan 6 ay vadeli spot kredi kullanıldığını KAP'a bildirdi.

Konut kredisi vadesi uzatılabilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların diğer kredilere oranla uzun vadeli ve düşük faili kredi paketlerini kullanabiliyor. Peki, ödemeleri devam eden konut kredisi vadesi uzatılabilir mi? Kredi vadesi nasıl uzatılabilir?

kredi vadesi Haberi

kredi vadesi

Merkez Bankası, bankaların ticari kredi faiz üst sınırını aşmak için yükselttikleri komisyona da sınırlama getirecek. Merkez Bankası aylık yüzde 1,1 kredi kullanım komisyonlarının sınırlandırılması için harekete geçti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre bankaların kullandırdıkları ticari kredilerden aldıkları yüksek komisyonlara sınır getirilecek. Ekonomi yönetimi, ticari kredi maliyetlerinin Merkez Bankası’nın politika faizine yaklaşabilmesi için bankaların kullandırdıkları ticari kredilerden aldığı yüksek komisyon ücretlerinin önün geçmeyi hedefliyor. Yapılacak yeni düzenlemelerle Merkez Bankası’nın daha önce uygulamaya aldığı “ticari kredilerde faiz tavanı” uygulamasının etkinliğinin artırılması bekleniyor.

Merkez Bankası’nın yaptığı düzenleme sonrasında, bankacılık sektöründe ticari kredi faizlerinde düşüş kaydedilmiş, kredi faizleri yüzde 30'lardan yüzde 21'lere gerilemişti. Bu gelişmeler karşısında ticari kredilerde vadelerin kısaldığı görülürken bankalar ise bu kısa vadeli kredilere yüksek komisyon oranları uygulayarak karlılıklarını artırırken kredi maliyetlerini de...