02 / 05 / 2024

kredili ev

kredili ev

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında, kredi ile alınan evin kiraya verildiğinde kur farklarının indirilip indirilemeyeceğini yazdı. İşte o haber...

Kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle ev hayali kuran kişiler kendilerine uygun evi bulmak için harekete geçti. Faizlerdeki indirimin satışları artıracağı öngörülüyor. Peki kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Kredili ev satışına, faiz dopingi!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını birinci elde yüzde 0.64'e, ikinci elde yüzde 0.74'e indirmesi sonucunda, konut satışlarında artış meydana geldi. 

Konut kredisi faizleri düşüyor!

Konut kredisi faiz oranlarında meydana gelen düşüş sonrasında kredili ev satışlarında yüzde 410'luk ciddi bir artış yaşandı. Kredi faizlerindeki düşüş devam ederken vatandaşların talebi de sürüyor. İşte en uygun konut kredileri...

Ev almak isteyen kredili alımlara yöneldi!

Geçtiğimiz yıl yüzde 2'nin altına düşmeyen yıla da yüksek oranlarla başlayan konut kredisi faiz oranları kamu bankaları öncülüğünde aşağı çekildi. Konut sahibi olmak isteyenler kredili alımlara yöneldi. 

Faizsiz ev alma yöntemiyle ev sahibi olanların oranı artıyor!

Son iki yılda kredili ev satışlarının düştüğünü belirten Birevim’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, "Bu durum, uygulamış olduğumuz tasarrufa dayalı faizsiz ev alma yöntemlerini zorunlu hale getirdi. Bu yöntemlerle ev sahibi olanların oranı her geçen gün büyük artış gösteriyor" dedi...

Sinpaş yüzde 20 indirimle herkesi ev sahibi yapacak!

GYODER, İNDER ve KONUTDER’in liderliğindeki ‘Birlikten Güç Doğar Kampanyası’na destek olan Sinpaş,hem peşin hem de banka kredili alımlarda İstanbul, Ankara, Bursa ve Denizli’de bulunan projelerinden yüzde 20 indirimle ev sahibi olma fırsatı sunuyor..

Kredili ev nasıl alınır?

Kredili konut alımlarında, borç tamamen bitene kadar, ev ipotekli oluyor. Peki, kredili ev satışa konu olabilir mi? Kredili ev nasıl alınır? İşte yanıtı..

Deluxia Park Maltepe ev fiyatları!

Peşin ya da banka kredili ödemelerde yüzde 15 indirim sağlanan Deluxia Park Maltepe ev fiyatları 402 bin 200 TL'den başlıyor. Proje 364 daire ve 34 ofisten meydana geliyor.

Kredili ev satışı yapay canlılık sağladı!

Aydınlık Gazetesi köşe yazarlarından Yıldırım Koç bugünkü yazısında kanserli ekonomi konusuna değindi. İşte o yazı...

Kuzeyşehir İzmir 2016 ev fiyatları!

Toplamda 397 adet konuttan oluşan Kuzeyşehir İzmir projesinde yüzde 5 peşinatlı 0,69 faizli banka kredili ödemeler yapılabiliyor. İşte, Kuzeyşehir İzmir 2016 ev fiyatları...

İzmir Torbalı'da 10 evden 7'si konut kredisiyle alınıyor!

Kredili ev 'yok' satıyor Konut satış hareketliliğinin yoğun olduğu Torbalı'da evlerin çok büyük bir kısmı konut kredileriyle alınıyor. Neredeyse satılan her 10 evin 7'sini oluşturan bu durum, gittikçe yaygınlaşıyor.

Düşük faizler kredili ev satışlarını artırdı!

Konut kredi faizleri firmaların ve bankaların girişimiyle yüzde 0.70’e inince kredili satış Ekim’de yüzde 71.8 artarak 48 bin 110’a çıktı ve rekor kırdı. Ekim’de Türkiye genelinde 130 bin 274 konut satıldı.

Mylife Rezidans Söke ev fiyatları!

Mylife Rezidans Söke ev fiyatları 130 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. Mylife Rezidans Söke projesinde banka kredili ödemeler yapılıyor...

kredili ev Haberi

kredili ev

Günümüzde konut ediniminde yaygın olan yöntem, kredi ile satın almak şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Hele kredi vadelerinin uzunluğu, zaman zaman faiz oranlarındaki düşme, adeta yöntemin teşviki olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yolla konut alanların bir bölümü, konutu kendisi için kullanmakla birlikte, bir bölümü de kredinin geri ödenmesine katkısını dikkate alarak kiraya vermeyi tercih etmektedir. Tasarruf veya spekülatif amaçlı konut edinenlerin büyük bölümü ise kredi ile aldığı konutu kiraya vermektedir.


Bu şekilde edinilen konutların kiraya verilmesi halinde, ödenen kredi faizlerinin ve kredinin dövizle alınması halinde ödenen kur farklarının, kira gelirinden indirilip indirilemeyeceğini bu yazımızda irdelemek istiyoruz.


Konumuza ilişkin olarak Gelir Vergisi Kanunu'nun 72. maddesinde, "Gayrimenkul sermaye iratlarında, gayrisafi hâsılat, 70'inci maddede yazılı mal ve hakların kiraya verilmesinden bir takvim yılı içinde o yıla veya...