21 / 05 / 2024

Kredisini erken ödeyene indirim

Kredisini erken ödeyene indirim

Kredili hayatta yeni dönem başlıyor. Kredisini erken ödeyene indirim uygulanacak, temerrüde düşenden yüzde 30 ' dan fazla faiz alınamayacak, sözleşmede en düşük faiz baz alınacak...

Konut kredisi erken kapatma cezası nasıl hesaplanır? Konut kredisi erken ödeme nasıl yapılır 2024?

Kullandığı konut kredisini planlanan vadeden önce kapatmak isteyen vatandaşlar konut kredisi erken kapatmanın ayrıntılarını ve ceza hesaplamasını merakla araştırıyor. İşte konut kredisi erken kapatma ile ilgili detaylar...

TOKİ yüzde 22 indirim kampanyasından 15 bin 313 kişi yararlandı!

TOKİ tarafından başlatılan "Borcunu erken ödeyene yüzde 22 indirim" kampanyası kapsamında kampanyaya katılanların yüzde 94,42'si borçlarını kişisel tasarrufları ile kapattı

Konut kredisi borcunu erken kapatmak mantıklı mı?

Konut kredilerinde kredinin maliyetini faiz ve vade belirliyor. Faiz oranları tarihin en düşük seviyelerine düşürüldü. Peki krediyi erken kapatmak doğru mu? Konut kredisini erken kapatmanın fayda ve zararları nelerdir? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'dan borcunu erken ödeyene avantaj!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) erken ödeme kampanyasını Mart ayı itibariyle başlattı. Emlak Konut projeleri için borcun tamamının kapatılması halinde yüzde 20 oranında indirim yapılıyor. 

Emlak Konut’tan borcunu erken ödeyene avantaj!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, daha önce şirketten konut alanlar için hayata geçirdiği borç ödeme kampanyasını başlattı.

Konut kredisini erken kapatan ceza ödeyecek mi?

Yeni Konut Finansman Yönetmeliği'ne göre konut kredisi borcunu vadesinden önce kapatmak isteyenler ya da ara ödeme yapmak isteyenler değişen oranlarda tazminat ödeyecek. Peki konut kredisini erken kapatan ne kadar ceza ödeyecek?

Konut kredisini erken kapatma cezası 2015!

Konut kredisi kullanan tüketiciler, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödeyebiliyor. İşte konut kredisini erken kapatma cezası 2015..

Konut kredisini erken ödeyene indirim!

Gümrük Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine göre konut kredisinin en az bir taksitini veya tüm borcu vadesinden önce ödeyen tüketiciye indirim yapılacak. İndirim tutara göre belirlenecek, banka ise erken ödeme tazminatı alacak.

Konut kredisi borcunu erken ödeyene indirim fırsatı!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağına göre artık konut kredisini erken ödemek isteyen tüketiciye indirim yapılacak.Taslağa göre borcunu erken ödeyen tüketici, tüm faiz ve masraflarda indirime hak kazanacak.

Konut borcunu erken ödeyene indirim var!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağına göre artık konut kredisini erken ödemek isteyen tüketiciye indirim yapılacak. Tüketici, tüm faiz ve masraflarda indirime hak kazanacak.

Konut kredisini erken kapatırsam ne kadar öderim?

Konut kredisi erken ödeme esasları, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor. Peki, konut kredisini erken kapatırsam ne kadar öderim diyorsanız işte yanıtı...

Kredisini erken ödeyene indirim!

Tüketici Kanunu kapsamında tüketici kredileri ve konut finansmanına yönelik yönetmelikler büyük ölçüde tamamlandı. Yönetmeliklerle birlikte vatandaşa hem tüketici hem konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer unsurlarında indirim yapılacak.

Konut kredisi borcunu erken ödeyene indirim geliyor!

Tüketici Kanunu kapsamında tüketici kredileri ve konut finansmanına yönelik yönetmelikler büyük ölçüde tamamlandı. Vatandaşa hem tüketici hem konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer maliyet unsurlarında indirim yapılacak.

Kredisini erken ödeyene indirim Haberi

Kredisini erken ödeyene indirim

Kredili hayatta yeni dönem başlıyor. Kredisini erken ödeyene indirim uygulanacak, temerrüde düşenden yüzde 30'dan fazla faiz alınamayacak, sözleşmede en düşük faiz baz alınacak.


Tüketici Kanunu'nun kredilere yönelik yol haritası şekillendi. Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği'yle banka kredisi kullananlara çok sayıda kolaylık ve hak getiriliyor. 


Kredisini erken ödeyene faiz ve maliyet kalemlerinde indirim, kredi sözleşmelerinde en düşük faiz oranına yer verilmesi, faiz değişikliğinin 60 gün içinde borcunu kapatana yansıtılmaması, temerrüde düşene faizde yüzde 30 sınırı, limit aşımı bilgisinin anlık iletilmesi gibi önemli adımlar atılıyor. 


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan taslakta yer alan önemli başlıklar şöyle:


 BİLEŞİK FAİZ YOK: Temerrüt hali de dâhil olmak üzere, tüketici işlemlerinde bileşik faiz uygulanmayacak. Ödemenin üç aydan daha uzun süre ertelenmesini veya taksitle ödeme imkânı sağlayan kredi kartı sözleşmelerinde uygulanacak...