18 / 05 / 2024

Kruvaziyer turizminin yeni gözdesi

Kruvaziyer turizminin yeni gözdesi

Kruvaziyer turizminde kendi rekorunu kırarak 2013 yılında 18 kruvaziyer gemisi ağırlayan Sinop Limanı, kruvaziyer gemilerinin Türkiye'de en çok uğradığı limanlar olan Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya'ya rakip olacak...

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Kente yapılan üretim tesislerinin haricinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihi ve doğal güzellikleri de ortaya çıkaran projeler geliştiriyor. Kış turizminin incisi Palandöken’de yeni kayak alanları ve oteller yapılıyor.

Bahama bayraklı dev kruvaziyer Bodrum limanına yanaştı! İşte içinde bulunan turist sayısı

Lüks yat turizminin gözde destinasyonlarından Bodrum dev gemileri içineki turistlerle birlikte ağırlamaya devam ediyor. Bodrum'un bu seferki konuğu, 'Seabourn Encore' isimli kruvaziyer oldu. Dev gemi 268 yolcuyla limana demir attı.

Yozgat Sorgun'a yeni termal tesis kazandırılması şart!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun için kaplıca turizminin önemine değinerek, yeni tesis yatırımlarının şart olduğunu söyledi.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planına itiraz!

Özelleştirilmesi planlanan İzmir Alsancak Limanı için hazırlanan yeni imar planındaki Kruvaziyer Limanı’na, Konak Belediyesi’nden eksiklikler nedeniyle itiraz geldi. DTO uzlaşma çağrısı yaptı.

İstanbul Bilim Merkezi Ekim'de açılacak!

Türkiye'nin birçok ilkini bünyesinde barındıran (ilk özel teşebbüs) “İstanbul Bilim Merkezi, Üsküdar’da Ekim ayında açılıyor. “İstanbul Bilim Merkezi Üsküdar”ın, İstanbul’u bilim ve teknoloji turizminin yeni merkezi yapması hedefleniyor.

İzmir kruvaziyer turizminin peşini bırakmayacak!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizmin çok hassas bir sektör olduğunu belirterek, turistlerin karar verme süreçlerinde güvenliğin de önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı.

Çambaşı Yaylası kış turizminin yeni gözdesi oldu!

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası'nın birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri haline geldiğini, bölgeye en fazla ilgiyi ise Arap turistlerin gösterdiğini söyledi.

Alsancak Limanı'nın yeni imar planı askıda!

Kruvaziyer ve Yük Umanı olarak ayrılan Alsancak Limanı'nın yeni imar planı, Konak Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Planda Kruvaziyer Limanı başta olmak üzere yapılan değişiklikler var.

İzmir Kruvaziyer ve Yük Limanı ihaleye çıkıyor!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı. İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı'nın, 2016'nın ilk yarısında ihaleye çıkarılması öngörülüyor.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine yeni lüks otel geliyor!

Hong Konglu lüks otel markası Peninsula, Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk ve BLG Capital Başkanı Serdar Bilgili ile birlikte Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine yeni lüks otel yapacak. Peninsula, projede yüzde 50 hisse sahibi olacak.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Almanlar Antalya turizminin yeni umudu oldu!

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Turizmcinin umudu ise Almanlar oldu.

Kruvaziyer turizmi 75 bine ulaşacak!

TÜRKİYE ve Yunanistan kıyılarında alternatif tatil olanağı sunan kruvaziyer gemilere talep artıyor. Geçen yıl 65 bin turistin tercih ettiği turların bu yıl yeni gemilerle 75 bine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Kruvaziyer turizminin yeni gözdesi Haberi

Kruvaziyer turizminin yeni gözdesi

Kruvaziyer turizminde kendi rekorunu kırarak 2013 yılında 18 kruvaziyer gemisi ağırlayan Sinop Limanı, kruvaziyer gemilerinin Türkiye'de en çok uğradığı limanlar olan Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya'ya rakip olacak. 


Yüksek standartlı gemilerle yapılan kruvaziyer turizminde 2013 yılında Sinop Limanı'na gelen gemi sayısı 18'e, yolcu sayısı 13 bine ulaştı. 


Sinop Limanı, Türkiye'nin kruvaziyer turizminde en işlek limanlardan Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya'ya rakip olarak kruvaziyer turizminin yeni gözdesi iddiasını taşıyor. 

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya turizminde önemli bir yeri olan kruvaziyer turizminin Karadeniz'de de her geçen gün hızlı bir şekilde gelişme gösterdiğini belirtti. 


Kruvaziyer turizmi kapsamında 2001 yılından itibaren Sinop Limanı'nı ziyaret eden cruise gemisi sayısının 160 civarında olduğunu vurgulayan Tosun, "2013 yılında...