28 / 04 / 2024

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Kente yapılan üretim tesislerinin haricinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihi ve doğal güzellikleri de ortaya çıkaran projeler geliştiriyor. Kış turizminin incisi Palandöken’de yeni kayak alanları ve oteller yapılıyor.



Erzurum’un tarihi bölgelerini ve doğal güzelliklerini tekrar canlandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kış turizminin incisi Palandöken için de dev bir projeye start vermeye hazırlanıyor. "Palandökeni dünyanın yeni Davos'u yapacağız" diyen Başkan Sekmen, bölgeye yeni kayak merkezleri ve dünya markası 10'dan fazla otelin yapılacağını belirtti.

YAKUTİYE'DE TARİHİ MEYDAN

Erzurum'un merkezindeki Üç Kümbetler, Kale, Yakutiye ve ayrıca, Çifte Minare medreselerinin bulunduğu bölgeyi tekrar restore ederek insanların hizmetine açan Büyükşehir Belediyesi, bu tarihi bölgeyi yeniden canlandırmış durumda.

Erzurum Kalesi'nin de olduğu bölge daha önce kullanılamaz haldeyken, bugün peyzajlarıyla, yeşil alanlarıyla ve muhteşem tarihi yapılarıyla beraber turizmin hizmetinde. Yerli-yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği bölgede tarihi Taş Han da tekrar düzenlendi.

 Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

KÖYLERE KADAR ASFALT

Takvim gazetesinin haberine göre, Erzurum'da doğal gazın ulaşmadığı köy ve mahalle neredeyse kalmadı. İlçelere ve köylere hizmeti götüren Başkan Sekmen, "Eğer köylerde doğal gaz hattı kurulamayacak haldeyse biz taşıma ile yine gazı o bölgelere götürüyoruz ve insanların hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.

Her köy ve ilçede ana caddeleri asfaltladıklarını ifade eden Sekmen, kentsel dönüşümde de örnek çalışmalara imza attı. Yerinde dönüşüm modeliyle gerçekleştirilen çalışmalar ile kent baştan sona yenileniyor. Büyükşehir iştiraki olan ERKONUT kentsel dönüşüme de liderlik ediyor. Kentsel dönüşümde Türkiye'de örnek belediye olduklarının altını çizen Mehmet Sekmen, "Zira biz kentsel dönüşüme yalnızca yıkım ve mekânsal yenilenme açısından bakmıyoruz.

Biz kentsel dönüşümü gerçekleştirirken, vatandaşların sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel gelişimini de dikkate alıyoruz. Tarım, hayvancılık ve turizm gibi sektörlere cazibe kazandırarak, kentimizin gelişmesini, gelişerek kazanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, kentimize değer katmayı ve Erzurum'u vitrine çıkarmayı sürdürecek” şeklinde konuştu.

 Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

DÜNYANIN YENİ DAVOS'U

Kış turizmi denildiği zaman ilk akla gelen kentlerden Erzurum, Palandöken Kayak Merkezi ile dünyanın yeni Davos'u haline gelecek. 12.5 kilometreyle Türkiye'nin en uzun pistine sahip, uluslararası standartlardaki 55 pistin toplam uzunluğu ise 87 kilometreyi bulan kış turizminin incisi Palandöken, yeni master planı sayesinde dünyaya adını altın harflerle yazdıracak.

Başkan Sekmen'in Palandöken'i yeni 'Davos' yapmak amacıyla hazırladığı turizm master planı için önümüzdeki süreçte çalışmalar başlatılacak. Bu kapsamda, dağın arka tarafındaki ve Palandöken 2 olarak ifade edilen Konaklı Kayak Merkezi, tekrar hayat bulacak.

Bunun yanı sıra, dağın eteklerinde bir kayak tatil köyü olarak inşa edilecek Konaklı Kayak Merkezi, dünyaca ünlü otel zincirlerine ev sahipliği yapacak. Kayak merkezi uluslararası standartlardaki pistleri, telesiyejleri ve sosyal donatılarıyla beraber kayak severlerin bir numaralı gözdesi olacak. Kurulacak spor tesisleriyle bir yıl süresince hizmet verecek olan Palandöken Kayak Merkezi'ne 22 kilometre uzaklıktaki Konaklı Kayak Merkezi, liftlerle buluşacak.

Erzurum'un simgelerinden Çifte Minare Medresesi'nin de yer aldığı bölge tekrar restore edilerek turizme kazandırıldı. Üç Kümbetler, kale, Yakutiye Medresesi ve  aynı zamanda, Ulu Cami bu bölgede yer alıyor.

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

EYT’lilere vergi muafiyetinde tüm şartlar belli oldu! İşte tüm ayrıntılarıyla merak edilenler!


Geri Dön