27 / 04 / 2024

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

İstanbul’da konut almak isteyen Bosna Hersek ve Fransa vatandaşı pek çok kişinin dolandırıldığı öğrenildi. Dolandırıcılar, hayali daire sattıkları kişilere, düzenledikleri sahte tapuları verdi. Yapılan şikâyetin ardından savcılık harekete geçti. Gözaltına alınan üç emlakçıdan biri tutuklandı.



Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya göre, olay İstanbul Esenyurt’ta yaşandı. Bosna Hersek ve Fransa vatandaşı birçok kişi, İstanbul Esenyurt’ta daire satın almak amacıyla bölgede faaliyet gösteren iki emlak bürosuyla görüştü

Halk TV’nin haberine göre, Emlakçılar Gencay S. (57), Gökhan Ö. (34) ve ayrıca, Hakan D. (43) ile iletişime geçen Bosna Herseklilere alabilecekleri daireleri gösterildi. Taraflar, fiyat konusunda anlaşmaya vardı. Emlakçılar, bahsi geçen daireleri bu şahıslar adına kiraya da verebileceklerini belirtti. Otel konaklama masrafları bile emlakçılar tarafından karşılanan grup, bunları istediği vekaletnameleri de çıkararak ülkelerine döndü.

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

300 BİN EURO KAPTIRDILAR

Emlakçılar, bu şahıslara “Bir tek tapu devri için gelirsiniz” diyerek tüm işlemleri kendilerinin izleyeceğini söyledi. Bosna Hersek vatandaşı yedi kişi toplamda 300 bin Euro’ya yakın ödeme gerçekleştirdi. Tapu teslimleri konusunda İstanbul’a çağrılan şahıslara, hazırlanan tapular verildi.

3 EMLAKÇIDAN BİRİ TUTUKLANDI

Fakat, olay kısa süre sonra ortaya çıktı. Bosna Hersekli yabancılar, kendilerine teslim edilen tapuların sahte olduğunu anlayınca soluğu adliyede aldı. Grup adına, Av. Alper Kenan Yılmazoğlu’nun imzasıyla üç kişiye yönelik suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, şüphelilere yönelik hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlardan Gökhan Ö. tutuklanırken, Gencay S. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Öte yandan, şüpheliler ise verdikleri ifadelerde birbirleri suçladı. Hakan D. ifadesinde “Söz konusu dolandırıcılık eylemini, yaşam standartlarını bildiğim kadarıyla Gencay ve Gökhan beraber yapmış. Hatta pek çok defa Gencay ve Gökhan birbirleriyle para alışverişleri yaparken duymuşluğumuz vardır” dedi. D. ifadesinin devamında ise şunları söyledi: “Gökhan ve Gencay’ın geçmişte bu soruşturmaya benzer biçimde yabancı uyruklulara kapora dolandırıcılığıyla dolandırdıklarını biliyorum.”

Tutuklanan Gökhan Ö., teslim ettikleri tapuların sahte olduğunu kabul etti.

‘SAHTE TAPULARI PATRON HAZIRLARTTI’

Tutuklanan Gökhan Ö. İse verdiği ifadesinde, suçu yanında çalıştığını ifade ettiği patronu Gencay S.’ye attı. Gökhan Ö., Bosna Hersekli yabancılardan gelen paraları Gencay S.’ye teslim ettiğini iddia etti. Gökhan Ö., sahte tapuları F. isimli şahıstan teslim aldığını söyleyerek şunları aktardı: “F. isimli şahıs ile iletişime geçtim. Gencay Bey’in bahsettiği tapuları bana verdi. Bu tapuları Şirinevler’de elden teslim aldım. Söz konusu tapuların sahte olduğunu düşünüyorum. Gencay S. bana ‘tapu senetlerini hallettim. Git F.’den al’ dedi.”

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

‘BANA GELEN BİR PARA OLMADI’

Konuya ilişkin telefonla ulaşılan Gencay S. ise “Bütün bu yaşananlardan elde edilen paralardan haberim yok” diye konuştu. Gencay S. daha sonra, “Bu şahıslardan paraları alan Gökhan S. Bu kişi benim personelim değil. Bana tek kuruş para gelmedi. Bu şahıs benzer biçimde Fransızları da dolandırmış” ifadelerini kullandı. Gencay S., tutuklanan Gökhan Ö.’nün kendisini de 1.5 milyon TL dolandırdığını iddia etti.

Tapu dolandırıcılığında artış olduğuna vurgu yapan Bosna Hersekli grubun avukatlarından Av. Ersin Yıldız “Bu süreç yaklaşık iki sene önce sosyal medyadan müvekkillerimize ulaşılmasıyla beraber başlamıştır. Konuya ilişkin bilgilendirme için konsolosluklarla da iletişime geçtik. Yaşanan bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Tapusu olanlar dikkat! Kentsel dönüşüm nedeniyle tapular tehlikeye mi girdi?

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

EYT’lilere vergi muafiyetinde tüm şartlar belli oldu! İşte tüm ayrıntılarıyla merak edilenler!


Geri Dön