24 / 07 / 2024

Küçük sanayi sitelerinin finansmanı

Küçük sanayi sitelerinin finansmanı

Afet bölgelerinde konut yapımının teşviki ve desteklenmesi amacıyla, Toplu Konut İdaresi Kaynaklarının Kullanım Şekline İlişkin Yönetmeliğinin 6 ncı ve 7 nci maddelerindeki hükümlere göre öncelikle kredi açılabiliyor...

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ küçük sanayi sitelerini inşa ediyor!

Türkiye Esnaf Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Küçük sanayi sitelerinin inşasında TOKİ'yi etkin olarak kullanıyoruz'' dedi.

Çukurova'da küçük sanayi siteleri taşınıyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova, Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinin mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Demirtaş, küçük sanayi sitelerinin taşınması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

OSB ve küçük sanayi sitelerine KDV muafiyeti geldi!

Organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi sitelerinin inşasına ilişkin KDV istisnası geldi. KDV istisnası 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak...

Sanayi sitelerinin inşasına KDV istisnası!

Organize sanayi bölgelerinin altyapı yatırımları ile küçük sanayi sitelerinin inşasına ilişkin tüm alımlar Katma Değer Vergisi'nden istisna olacak.

İzmir'de küçük sanayi siteleri kent dışına taşınıyor!

Bakan Özlü’nün küçük sanayi sitelerinin kent dışına taşınacağını açıklamasının ardından gözler İzmir’deki 2 milyon metrekare büyüklükteki 7 bölgeye çevrildi. İzmir’in önünü açacak projeyle kente 20 milyar liralık yatırımla 35 bin konut, 15 bin dükkan ve onlarca AVM yapılabilecek

Küçük sanayi sitelerine taşınma kredisi verilecek!

Kent içinde kalan sanayi sitelerinin dışarıya taşınmasına yönelik destek sağlanacak. Küçük sanayicilere uygun koşullarda taşınma kredisi verilecek. Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi’ne göre, 2015-2018 yıllarını kapsıyor.

Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi açıldı!

Kepez, Varsak Sanayi Sitesi’nden sonra Gaziler Mahallesi’nde de yeni bir küçük sanayi sitesine daha kavuştu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni sanayi sitelerinin yapımıyla Kepez’in istihdamının merkezi olacağını söyledi.

Miller CTC İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Miller CTC İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Şevki Mert Mildon, Onur Özalp, Can Mildon tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 28 Kasım'da kuruldu.

Acmi Grup İnşaat Mobilya Turizm ve Gıda Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Acmi Grup İnşaat Mobilya Turizm ve Gıda Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Kerem Çataloğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 26 Kasım'da kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı büyük sanayi tesislerini online takibe aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı büyük sanayi tesislerini online takibe aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla dev sanayi tesislerinin çevre kirliliğine sebep olup olmadığını 7 gün 24 saat online takip edilecek.

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Çadırkent esnafı mağdur etti!

Kahramanmaraş'ta Küçük Sanayi Sitesi genişleme sahası üzerindeki arsa üzerine Suriyeli mülteciler için kurulan Çadırkent, söz konusu alan üzerinde işyeri inşa etmek isteyen esnafları mağdur ediyor.

Teğet Peyzaj Tasarım Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teğet Peyzaj Tasarım Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Vehip Kütükçüoğlu, Haşim Ertuğ Uçar, Öykü Kocaman tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 14 Kasım'da kuruldu.

Küçük sanayi sitelerinin finansmanı Haberi

Küçük sanayi sitelerinin finansmanı

Afet bölgelerinde yapılacak konutların finansmanı!

Afet bölgelerinde konut yapımının teşviki ve desteklenmesi amacıyla, Toplu Konut İdaresi Kaynaklarının Kullanım Şekline İlişkin Yönetmeliğinin 6 ncı ve 7 nci maddelerindeki hükümlere göre öncelikle kredi açılabiliyor. 


Ancak, afet bölgelerinde hızlı yapım teknolojileri kullanılarak üretilecek konut projelerine, İdarenin uygun göreceği usul ve esaslara göre finansman sağlanabiliyor.


Ayrıca, Bakanlar Kurulunca İdarenin görevlendirilmesi ve yeterli finansman sağlanması halinde afet bölgelerinde üretilecek konut projelerine bu Yönetmeliğin 6 ncı ve 7 nci maddelerindeki hükümlere bağlı kalınmaksızın finansman desteği sağlanabilir.


Küçük sanayi sitelerinin finansmanı

Esnaf ve sanatkarların kurduğu kooperatiflerce yapılmakta olan işyerleriyle bunların altyapılarına, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve İdarenin uygun görmesi koşuluyla kredi sağlanabilir.


İdare, yıllık harcama programına göre ayırabileceği kredi miktarını, şartlarını ve geri ödeme esaslarını belirler. Bu krediler İdare, Sanayi ve Ticaret...